Yhteisrakentamisverkoston uutiskirje 07/2018

Yhteisrakentaminen on ollut aktiivisesti agendalla monella rintamalla syksyn mittaan. Jouluiseksi lukemiseksi tarjoamme tässä numerossa pikaisen kertauksen yhteisrakentamiseen liittyviin tapahtumiin syksyn ajalta ja pieniä maistiaisia tulevasta. Viestintäviraston yhteisrakentamistiimi kiittää lämpimästi hyvästä yhteistyöstä ja palaamme heti alkuvuodesta uudistuneella Traficom-ilmeellä yhteisrakentamisen pariin. Luvassa on hieno yhteisrakentamisen teemavuosi 2019!

Tässä numerossa:

Vuoden 2019 yhteisrakentamisteko -kilpailu käynnisti yhteisrakentamisen teemavuoden Kuntamarkkinoilla

Viestintävirasto on koonnut alkusyksyn aikana yhteen kaikki alan merkittävät toimijat ja nyt etsitään yhdessä ratkaisuja infranrakentamisen haasteisiin. Kuntamarkkinoilla 12.9.2018 käynnistettiin monipuolinen toimenpidekokonaisuus yhteisrakentamisen lisäämiseksi. Vuoden kestävän kampanjan kärkenä toimii "Vuoden Yhteisrakentamisteko 2019" -kilpailu.

Kuvateksti: Kuntamarkkinoilla kilpailun käynnistyksessä yhteistyökumppaneita mukana. Kuvassa: Sanna Mäyrä, Marika Kämppi, Marko Lahtinen, Raimo Mäki, Marianne Selkäinaho, Aatu Samppala, Reija Lång, Päivi Peltola-Ojala, Jarmo Matilainen, Paavo Taipale, Markku Hilden ja Janne Mänttäri.

Kilpailussa etsitään uusia innovatiivisia toimintamalleja, hankkeita ja ideoita, joiden avulla helpotetaan yhteisrakentamista ja lisätään yhteistyötä infratoimijoiden välillä. Haluamme parhaat käytännöt kaikkien käyttöön ja siten saamme vauhtia yhteisrakentamiseen.

Yhteisrakentamisen edistämisessä mukana laaja rintama keskeisiä toimijoita

Yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailun järjestäjätahoihin Viestintäviraston lisäksi kuuluvat Energiateollisuus, Energiavirasto, FiCom, Finnet-liitto, Kuntaliitto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen Seutuverkot, Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ja Vesilaitosyhdistys. Kilpailua tukemassa ovat lisäksi Caruna, DNA, Elenia, Elisa, Lounea, Pälkäneen Valokuituverkot, Sitowise ja Telia Finland. Järjestelyissä mukana olevat tahot ovat sitoutuneet viemään yhdessä eteenpäin viestiä yhteisrakentamisesta ja sen hyvistä käytännöistä.

Lähde mukaan kilpailuun - ilmoittautumisaikaa on maaliskuun 2019 loppuun

Kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa www.yhteisrakentaminen.fi 31.3.2019 asti. Kilpailussa on kaksi sarjaa: kunnat ja muiden verkkotoimijoiden hankkeet. Voittajat valitsee järjestäjätahoista koottu jury - voittajat julkistetaan syksyllä 2019.

Yhteisrakentaminen keskeisenä teemana Paikkatietomarkkinoilla

Helsingin Messukeskuksessa 5.-6.11. pidetyillä Paikkatietomarkkinoilla Viestintäviraston osaston teemana oli Verkkotietopiste.fi -palvelun lisäksi yhteisrakentaminen ja Vuoden Yhteisrakentamisteko2019-kilpailu. Paikkatietomarkkinat on Maanmittauslaitoksen järjestämän paikkatietoalan asiantuntijatapahtuma. Viestintäviraston osastolla vieraili runsaasti aiheesta kiinnostuneita ja monille esittelemämme teemat olivat varsin uusia.

Seinäjoella julkistettiin ensimmäiset kilpailuhankkeet Suomen Seutuverkkojen syysseminaarissa

Ensimmäiset kilpailijat julkaistiin 7.-8.11. Seinäjoella Suomen Seutuverkkojen syysseminaarin yhteydessä. Kauhajoen kaupunki, Pälkäneen Valokuitu Oy ja Lakeuden Kuitu Oy ilmoittautuivat ensimmäisinä kilpailuun.

Suomen Seutuverkkojen syysseminaarissa yhteisrakentamista ja yhteisrakentamiskilpailua tehtiin tutuksi. Seutuverkot rakentavat aktiivisesti valokuituverkkoja eri puolilla Suomea ja yhteisrakentamista on mahdollista hyödyntää monilla alueilla.


Kuvassa: Esko Koskela, Pälkäneen Valokuitu Oy, Aatu Samppala, Sunet Oy ja Jukka Kaarre, Lakeuden Kuitu Oy.

Kaukolämpötoimijoille tietoa yhteisrakentamisesta

Kaukolämmön jakelun teemapäivillä 21.-22.11. Turun Marina Palacessa esiteltiin noin 100 kaukolämpötoimijalle yhteisrakentamista ja verkkotietopistettä. Aihepiiri oli monille uusi, mutta yhteisrakentaminen otettiin hyvin vastaan. Verkkotietopiste nähtiin hyvänä työkaluna yhteistyöntekemiseen.

Vuoden alusta käynnistyy monipuolinen yhteisrakentamisen tapahtumasarja

Tampereella 23.-24.1. järjestetään Verkostomessut ja Verkostoseminaari. Messujen teemana on yhteisrakentaminen ja olemmekin mukana messuilla useammalla puheenvuorolla ja omalla messuosastolla A613, jonka löydät A-hallissa. Tervetuloa käymään messuilla ja osastollamme.

Tammikuussa käynnistyy myös sisällöllinen yhteistyömme Kuntaliiton kanssa eli KuntaTV:ssä esitetään kevään aikana Kuntaliitto LIVEssä "Fiksu verkonrakentaja" -webinaarisarja yhteisrakentamisesta. Ensimmäinen webinaari on 28.1. klo 14-15 aiheena Mitä ja miksi yhteisrakennetaan? Seuraavat lähetykset 11.2. , 11.3. ja 25.3. klo 14-15. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja niistä tehdyt tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen osoitteessa kunta.tv. Lisätietoa heti alkuvuodesta, mutta merkitse ajankohta jo kalenteriisi!

Vuoden alusta olemme osa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomia

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa toimintansa 1.1.2019. Virastoon yhdistyvät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto sekä osa Liikennevirastosta. Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä. Se tukee kestävää kehitystä ja huolehtii, että Suomessa on käytettävissä laadukkaat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut. Virastossa työskentelee noin 900 henkilöä 15 paikkakunnalla. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä.

Vuoden vaihteen jälkeen viraston nettisivut löytyvät osoitteesta traficom.fi. Virastomuutos ei vaikuta verkkotietopiste.fi -palvelun toimintaan ja osoite yhteisrakentaminen.fi ohjaa edelleen yhteisrakentamiseen liittyvän tiedon lähteille.

Tervetuloa mukaan yhteisrakentamisverkostoon!

Yhteisrakentamisverkosto toimii palaute-, yhteistyö- ja viestintäkanavana yhteisrakentamiseen ja -käyttöön sekä Verkkotietopiste.fi-palveluun liittyvissä kysymyksissä.

Verkostoon voi ilmoittautua tästä

Traficomin yhteisrakentamissivuilla on ajankohtaista tietoa verkostosta ja yhteisrakentamisesta. Lisäksi sivustolla on julkaistu myös aiemmat uutiskirjeet.

Kerrothan yhteisrakentamisverkostosta ja siihen liittymisestä kollegallesi ja yhteistyötahoillesi!

Kiitämme hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta! Palataan jälleen alkuvuodesta yhteisrakentamisuutisiin. Tulossa on upea yhteinen vuosi 2019!

Asiasanat: Internet , Puhelin , Televisio , Verkosto , Verkot , Uutiskirje

Päivitetty 08.01.2019

LinkedIn Print