IPv6:n avulla varmistat käyttäjille nopeat ja toimivat yhteydet

Viestintävirasto kutsuu laajakaistapalveluntarjoajia osallistumaan kansalliseen IPv6-käyttöönottoon. IPv4-osoitteet ovat loppumassa. IPv6 on siten pakko ottaa käyttöön, jotta kaikki käyttäjät voivat jatkossakin kommunikoida keskenään internetissä.

IPv6:n käyttöönotto vähentää merkittävästi osoitteenmuunnoksen (NAT-järjestelmä) kautta kulkevaa liikennettä ja sitä kautta järjestelmän päivitys- ja ylläpitokustannuksia. IPv6 myös parantaa käyttäjäkokemusta, sillä kaikki verkkopalvelut ja niiden ominaisuudet eivät välttämättä toimi osoitteenmuunnoksen kanssa.

Useat isot toimijat ovat ottaneet jo IPv6:n käyttöön niin Suomessa kuin maailmallakin. IPv6 on käytössä mm. Comcastilla ja Deutsche Telekomilla ja Suomessa käyttöönottoon ovat osallistuneet mm. DNA, Elisa ja Sonera. Sisältö- ja verkkopalveluntarjoajista mukana ovat esimerkiksi Google, Facebook, Youtube ja Netflix. Suomesta käyttöönotossa ovat mukana esimerkiksi Yle, Iltalehti, MTV ja Fonecta.

Miten pääsen mukaan IPv6:n käyttöönottoon?

Käyttöönottopäivään osallistumisen edellytyksenä on, että laajakaistapalveluntarjoaja tarjoaa IPv6-yhteydet kuluttajaliittymissä automaattisesti kaikille kyseisen liittymätyypin asiakkaille. Lisäksi IPv6 tulee ottaa käyttöön laajakaistaliittymissä pysyvästi. Mikäli käyttöönotto ei onnistu tässä aikataulussa laajakaistapalveluntarjoajan kaikissa verkoissa ja kaikilla tekniikoilla, voi mukaan ilmoittautua myös suppeammalla valikoimalla kuten matkaviestin- tai FTTH-verkoilla.

Käyttöönottoon osallistujien on osoitettava oma kyvykkyytensä tuotekuvauksella täydennettynä tiedolla mahdollisista tekniikka- tai aluerajauksista. Tuotekuvaus on lähetettävä Viestintävirastolle. Osallistujat tullaan listamaan tapahtuman sivustolle osoitteeseen www.ipv6nyt.fi.

Ilmoittaudu sähköpostiosoitteeseen ipv6nyt(at)viestintavirasto.fi.

Lisätietoja aiheesta [pdf, 44 KB]