IPv6:n avulla voit parantaa palveluiden käyttäjäkokemusta

Viestintävirasto kutsuu verkko- ja sisältöpalveluntarjoajia osallistumaan kansalliseen IPv6-käyttöönottoon. IPv4-osoitteet ovat loppumassa. IPv6 on siten pakko ottaa käyttöön, jotta varmistaa verkkopalveluiden saatavuus kaikille halukkaille.

IPv6 tarjoaa ohituskaistan puuroutuvan IPv4-verkon ohitse. Samalla verkko- ja sisältöpalveluntarjoajille avautuu parempi käsitys palvelun käyttäjämäärästä, kun saman osoitteen taakse ei enää kätkeydy tuntematonta määrää eri käyttäjiä.

Koska jokaiselle käyttäjälle ei riitä omaa IPv4-osoitetta, ovat teleyritykset jakaneet yhden IPv4-osoitteen usealle käyttäjälle osoitemuunnoksen (NAT) avulla. Tämä on taas aiheuttanut ongelmia verkko- ja sisältöpalveluiden tarjoajille, sillä kaikki verkkopalvelut ja niiden ominaisuudet eivät välttämättä toimi osoitteenmuunnoksen kanssa. IPv6:n kanssa vastaavia ongelmia ei ole, ja ottamalla IPv6 käyttöön, voit parantaa palveluiden käyttäjäkokemusta.

Useat isot toimijat ovat ottaneet jo IPv6:n käyttöön. Sisältö- ja verkkopalveluntarjoajista mukana ovat esimerkiksi Google, Facebook, Youtube ja Netflix. Suomesta käyttöönotossa ovat mukana esimerkiksi Yle, Iltalehti, MTV ja Fonecta.


Miten pääsen mukaan IPv6:n käyttöönottoon?

Käyttöönottopäivään osallistumisen edellytyksenä on, että osallistuja ottaa IPv6:n käyttöön pysyvästi. Mikäli käyttöönotto ei onnistu vaaditulla aikataululla osallistujan kaikilla sivustoilla tai palveluissa, voi mukaan ilmoittautua myös vain valituilla verkkosivuilla tai -palveluilla.

Käyttöönottoon osallistujien on täytettävä yllä mainittu osallistumisvaatimus sekä ilmoitettava asiasta Viestintävirastolle. Osallistujat tullaan listamaan tapahtuman sivustolle osoitteeseen www.ipv6nyt.fi.

Ilmoittaudu sähköpostiosoitteeseen ipv6nyt(at)viestintavirasto.fi.

Lisätietoja aiheesta [pdf, 45 KB]