Ensimmäiselle suomalaiselle älypuhelimelle viranomaishyväksyntä

Suomalaisen Bittium Oy:n älypuhelin hallinta- ja käyttöjärjestelmineen sai Kyberturvallisuuskeskuksen viranomaishyväksynnän. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kotimainen tietoturvatuote on läpäissyt tuotehyväksynnän tässä laajuudessaan.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus hyväksyi suomalaisen Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja sen hallinta- ja salausjärjestelmän suojaamaan kansallisen suojaustason IV (ST IV) tietoja. Tuote soveltuu myös tilanteisiin, joissa aineistoa siirretään älypuhelimen sekä siihen liittyvien taustajärjestelmien välillä.

Tuotteen kohderyhmänä ovat pääasiassa korkeatasoisia tietoturvaratkaisuja hakevat viranomaiset ja yritykset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kyberturvallisuuskeskuksen ryhmäpäällikkö Aki Tauriaisen mukaan ratkaisu, joka perustuu monikerroksiseen, ohjelmisto- ja laitetason tietoturvatoteutukseen, on hieno osoitus tasosta, jolla kotimaisia tietoturvaratkaisuja tuotetaan.

Laitteen turvaominaisuudet on rakennettu siten, että ne perustuvat erillisiin tietoturvapiireihin, joiden avulla loukiteltua tietoa voi käsitellä luotettavasti eriytettynä laitteen muista toiminnoista. Ohjelmisto perustuu puolestaan kovennettuun versioon avoimen lähdekoodin Android 5.1.1 -käyttöjärjestelmästä.

Hyväksytyn tuotteen turvalliseen käyttöön liittyy rajauksia ja politiikka, josta vastaa Bittium Oy.

Viestintäviraston arvio perustuu viranomaisten kansalliseen Katakri 2015 auditointityökaluun sekä Viestintäviraston laatimaan ohjeeseen kryptografista vahvuusvaatimuksista [pdf, 263 KB]

Lisätietoja

  • Aki Tauriainen, Tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmän päällikkö, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, puh. 0295 390579

Tuotekohtaista lisätietoa

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Kyberturvallisuus , Matkapuhelin , NCSA , Riskienhallinta , Salaus , Tietosuoja , Vaatimustenmukaisuus , Valvonta , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248