Microsoftin päivityksissä ongelmia virustorjuntaohjelmien kanssa

Microsoft julkaisi kuukausittaisen ohjelmistopäivityspakettinsa, joka korjaa useita kymmeniä haavoittuvuuksia Microsoftin tuotteissa. Microsoft kuitenkin estää uusien päivitysten asentamisen mikäli asennettu virustorjuntaohjelmisto ei ole päivitysten kanssa yhteensopiva.

Microsoftin uusin päivityspaketti sisältää korjauksia muiden haavoittuvuuksien lisäksi viime viikkoina uutisoituihin prosessorin ennakoivaan suoritukseen liittyviin haavoittuvuuksiin. Päivityspaketti on syytä asentaa, sillä osaa kriittisistä haavoittuvuuksista on jo nähty hyödynnettävän.

Uusien päivitysten tarkastuksen yhteydessä Windows tarkistaa, mikä virustorjuntaohjelmisto tietokoneeseen on asennettu. Mikäli käytössä on virustorjuntaohjelmisto, jonka valmistaja ei ole noudattanut Microsoftin suosituksia tiettyjen teknisten parametrien asettamisesta, päivityspaketti ei asennu. Virustorjuntaohjelmiston valmistajan on varmistettava tuotteidensa yhteensopivuus uusien päivitysten kanssa. Ennen muita toimenpiteitä kannattaa päivittää virustorjuntaohjelmisto.

Microsoft kehottaa kääntymään virustorjuntaohjelmiston valmistajan puoleen, mikäli päivityspaketti ei asennu omalle tietokoneelle. Päivitykset saa myös asentumaan vaihtamalla virustorjuntaohjelmisto tuettuun tuotteeseen. Myös tietyt tietoturvatyökalut voivat estää päivitysten asentumisen jos Windows tunnistaa ne virustorjuntaohjelmistoiksi.

Tietoturvatutkija Kevin Beaumont pitää yllä epävirallista listaa virustorjuntaohjelmistoista, jotka estävät päivitysten asentamisen.

Lisätietoa:

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248