Mediataitoviikolla tietoturvavinkkejä perheille ja senioreille

Valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään 5. - 10.2.2018. Osallistumme Mediataitoviikkoon muun muassa Vieraskynä-artikkeleilla, joissa tällä kertaa keskitytään romanssihuijauksiin. Helmikuun aikana esittelemme myös koko perheelle suunnatut kyberoppaat ja nostamme esiin Ylen kanssa yhteistyössä luotua Isä, äiti ja media -verkkokokonaisuutta.

Kuvitus on tulevasta lapsille tarkoitetusta kyberoppaasta.

Mediataitoviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja. Viikon sijaan jatkamme mediataitoteemaa koko helmikuun. Tänä vuonna materiaalimme on suunattu perheille ja senioreille.

Vieraskynä-vierailijanamme on verkkohuijauksiin erikoistunut erityisopettaja Riku Salmivuori. Nyt esiin nostetaan verkon romanssihuijaukset, joiden kohteeksi päätyvät valitettavan usein seniorit.

Olemme myös valmistelemassa kyberoppaita sekä lapsille että vanhemmille. Työ on vielä kesken, mutta oppaat valmistuvat tulevan kevään aikana. Alkuperäisistä versioista vastaa Brasilian CERT (Cert.br).

Kuvitus on tulevasta lapsille tarkoitetusta kyberoppaasta.


Mediataitoviikolla on hyvä tutustua myös Ylen julkaisemaan Isä, äiti ja media -verkkokokonaisuuteen. Päivitä lapsesi tietoturvataidot -osion olemme laatineet yhteistyössä Ylen kanssa. Nyt on hyvä aika tehdä tietoturvasta kansalaistaito ja ottaa haltuun kodin keskeisiä tietoturvakäytäntöjä.

Mediataitoviikkoa koordinoi Suomessa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Kansalliseen mediataitoviikkoon liittyy myös kansainvälinen Safer Internet Day, jota vietetään tiistaina 6.2. Teemana on Create, connect and share respect: A better internet starts with you.

Teemaa voi seurata verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa Facebookin ja Twitterin (#Mediataitoviikko) kautta.

Lisätietoja

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Huijaus , Kyberrikollisuus , Kyberturvallisuus , Netiketti , Yksityisyydensuoja , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248