eBookersin emoyhtiö Orbitzin matkanvarausjärjestelmään kohdistunut tietomurto - myös suomalaisten tietoja saattanut vuotaa

Orbitz on julkaissut tiedotteen, missä se kertoo havainneensa matkanvarausjärjestelmäänsä koskevan tietomurron, joka saattaa koskea myös eBookers Finlandin asiakkaita. Yhtiö kertoo tietovuodon sisältävän 1.1.2016 - 22.6.2016 välillä palveluun luovutettuja tietoja.

eBookers -matkanvarauspalvelun emoyhtiö Orbitz kertoo havainneensa tietojärjestelmätarkastuksen yhteydessä merkkejä siitä, että ulkopuolinen taho on saattanut päästä luvattomasti käsiksi matkanvarausjärjestelmissä olleisiin henkilötietoihin. Orbitzin tiedotteen mukaan henkilötietoihin on saatettu päästä käsiksi 1.10.2017 - 22.12.2017 välisenä aikana. Tietomurron epäillään koskevan 1.1.2016 - 22.6.2016 välisenä aikana palveluun tallennettuja tietoja. Orbitzilla ei toistaiseksi ole suoraa näyttöä siitä, että tietoja olisi viety järjestelmästä.

Orbitz on lähettänyt viestin suomalaisille asiakkailleen tietovuotoon liittyen. Tietovuodon kerrotaan koskeneen henkilö- ja maksukorttitietoja.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus suosittelee, että mikäli olet saanut Orbitz-tietovuotoa koskevan viestin ja epäilet tietosi olevan osana mahdollista tietovuotoa, ilmoita asiasta maksukortin myöntäneeseen luottolaitokseen. Uusi maksukortti kannattaa tilata, vaikka tililtäsi ei vielä olisi tehty luvattomia ostoja. Jos maksukortiltasi on tehty luvattomia ostoja, asiasta tulee lisäksi tehdä rikosilmoitus poliisille.

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Tietovuoto , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248