Chrome-selain varoittaa nyt aina salaamattomasta yhteydestä

Uusin Chrome-versio alkaa nyt merkitä salaamattomat yhteydet turvattomiksi. Google kannustaa uudella käytännöllä ihmisiä käyttämään salattua https-yhteyttä kaikessa selainliikenteessä. Teknisessä mielessä verkkoselailu ei tämän käytännön myötä muutu yhtään turvattomammaksi tai turvallisemmaksi kuin ennen.

Google Chrome -selaimen uusin versio 68 alkaa ilmoittaa käyttäjälle salaamattomasta selainyhteydestä osoiterivin merkinnällä "Ei turvallinen", englanniksi "Not Secure". Salattu selainyhteys merkitään kuten ennenkin sanalla "Turvallinen" ("Secure") ja vihreällä lukkosymbolilla.

Google Chrome on siirtynyt salaamattomasta yhteydestä kertovaan käytäntöön jo vähitellen huomauttamalla, jos käyttäjä on syöttämässä esimerkiksi käyttäjätietojaan tai salasanojaan salaamattomalle verkkosivulle. Uusimmasta selainversiosta lähtien käyttäjää varoitetaan aina salaamattomasta yhteydestä.

Googlen mukaan yhteyden salaaminen auttaa pitämään henkilökohtaiset tiedot paremmin yksityisinä, salasanat salassa ja selaustiedot poissa sivullisilta. Palvelimien varmentaminen varmenteilla (eli niin sanotuilla sertifikaateilla) myös tekee väliintulohyökkäyksestä vaikeampaa ja salakuuntelusta hankalampaa. Vaikka selainyhteyden salaus ei ratkaise kaikkia tietoturvaongelmia, Chromen mukaan se auttaa silti matkalla kohti kyberturvallisempaa maailmaa.

Lisätietoja

Päivityshistoria

Asiasanat: Internet , Tietoturva , SSL/TLS , Salaus , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248