Nationella IPv6-lanseringen

Kommunikationsverket bjuder in leverantörer av bredbands-, innehålls- och webbtjänster att delta i den nationella lanseringen av IPv6!

IPv6 erbjuder en omkörningsfil i stället för IPv4-trafiken som grötar ihop sig. IPv6 måste alltså tas i drift för att alla användare även i framtiden kan kommunicera med varandra på internet och för att garantera att alla intresserade har tillgång till fungerande webbtjänster.

Deltagandet i lanseringsdagen förutsätter att deltagaren tar IPv6 i drift permanent. Om det inte är möjligt att ta IPv6 i drift i fordrad tidtabell i deltagarens alla bredbandsabonnemang eller på alla webbplatser eller tjänster, kan man anmäla sig med utvalda bredbandstekniker, webbplatser eller webbtjänster.

Deltagarna i lanseringsdagen måste uppfylla deltagarkraven samt informera Kommunikationsverket om detta senast den 8 maj 2015.

Mer information och anmälan till evenemanget via e-postadressen ipv6nyt(at)ficora.fi.

Den nationella IPv6 lanseringsseminarium hölls den 9 av juni 2015. Se programmet och presentationer från (på finska) https://www.viestintavirasto.fi/ipv6seminaari2015/

Inbjudan till den nationella lanseringen av IPv6 [pdf, 82 KB]

IPv6 – myter och svar [pdf, 134 KB]