Tävlingen Årets sambyggnadsgärning

År 2019 är ett sambyggnadsår, under vilket gärningar spelar en viktig roll. Evenemangen startade med tävlingen Årets sambyggnadsgärning där vi söker nya innovativa verksamhetsmodeller och idéer för att underlätta sambyggnaden och öka samarbete med infrastrukturaktörer. Tävlingen är indelad i två kategorier: en för kommunernas projekt samt en öppen kategori för andra aktörers projekt.

Projekten kan vara mycket olika beroende på deltagare. För några kan det vara en erfarenhet av sambyggnad och för andra kan det gälla att utveckla en långvarig sambyggnadsprocess eller att förädla ett nödvändigt verktyg eller information för alla.

Bekanta dig med de anmälda projekten! (på finska)

Om du har frågor om tävlingen, skicka gärna e-post till adressen: yhteisrakentamistiimi(at)traficom.fi.

Varför ska jag delta?

I tävlingen kan du bygga ut de nätverk som är betydliga för ditt arbete samt utveckla din verksamhet. Via tävlingen får du dessutom genast veta om nya utvecklingsidéer som du kan använda.

De tävlande samt utvecklingsidéer och projekt som uppstått i tävlingen får synlighet under hela temaåret för sambyggnad i olika medier och mässor. De bästa idéerna belönas och vinnarna publiceras framför medierna.

Traficom är tävlingsarrangör och en hel del andra arrangörer stöder tävlingen. Vinnaren väljs av en jury som består av tävlingsarrangörerna, men du får också delta i omröstningen som är öppen för medlemmarna i sambyggnadsnätverket. De bästa sambyggnadsgärningarna i båda kategorier belönas och det görs en presentation av de bästa projekten. Presentationerna distribueras till medierna och publiceras på webbplatsen yhteisrakentaminen.fi. Vinnarna publiceras i ett evenemang som arrangeras vid slutet av 2019.