5G Momentum -kokeilut käynnistymässä

Kokeiluilla varmistetaan uusien palveluiden synty

Verkoston jäsenten toiveiden ja kokeilujen kartoitus on hyvässä vauhdissa. Tavoitteena on yhdistää jäsenten suunnitelmia innovatiivisiksi 5G-palvelukokeiluiksi, jotka liittyvät laajasti eri aloille ‒ esimerkkinä liikenne, älykaupungit, energia ja teollisuus, terveydenhuolto, media ja viihde, maa- ja metsätalous ja viestintäverkot.

Ensimmäisissä käynnistyvissä kokeiluissa tarkastelussa ovat kaupunkisuunnittelu, dronet ja 5G-verkon radiohäiriöiden sietokyky. Kokeiluista uutisoidaan Viestintäviraston verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #5GMomentum ‒ sinäkin voit käyttää samaa tunnistetta omassa viestinnässäsi!

Käytössä useita rahoitusmalleja

Business Finlandin rooli 5G-hankkeiden rahoituksessa on merkittävä. 5G Momentum on mukana Business Finlandin 5th Gear -ohjelmaan vuosina 2019‒2020 hakevissa hankkeissa. EU:n rahoitusmekanismit ovat myös tärkeä osa kokeilujen rahoitusta. Verkostomme on mukana EU:n rahoitusta SESAR-rahastosta (Single European Sky ATM Research) saaneessa suomalais-virolaisessa GOF USPACE -hankkeessa, joka kokeilee droneja ja liikenteenohjausjärjestelmiä uusissa rajat ylittävissä palveluissa vuonna 2019.

Lisäksi 5G Momentum -kokeiluja toteutetaan verkoston jäsenten omalla rahoituksella tai jäsenten yhteistyöhankkeina, joihin kukin osallistuu omalla työllään ja rahoituksellaan.

Virastoilla on myös omia kokeiluja

Viestintävirasto, Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tekevät kokeiluja uuden luomiseksi myös itse: Trafin Liikennelabrassa haetaan ratkaisuja tulevaisuuden liikenteelle, Ilmatieteen laitos kokeilee tietoaineistojen ja dronejen hyödyntämistä ja kehittää dronesää-palvelua, Liikennevirasto puolestaan koordinoi älyväylähankkeita.

Suomi viestintäpalveluiden kärkimaaksi -seminaari 23.10.2018

Viestintäviraston seminaarissa puhutaan tulevaisuuden viestintäverkoista ja -palvelukokeiluista. Ilmoittaudu mukaan! Tarjolla on uusinta tietoa 5G:stä ja tekoälystä, älykaupunkikokeiluista, kuntien digitalisaatiosta sekä liikennepalvelujen digitalisoinnista, älysatamahankkeista ja älysairaaloista. Finlandia-talossa järjestettävää seminaaria voi myös seurata suorana lähetyksenä Viestintäviraston YouTube-kanavalla, josta esitykset löytyvät tallenteena jälkikäteenkin.

Ohjelma ja ilmoittautuminen 12.10. mennessä oheisen linkin kautta:

Ilmoittaudu seminaariin tästä

Muita tapahtumia

5G Momentumiin kuuluva Rohde ja Schwarz Finland järjestää 5G-teknologia- ja OTA-testaus-seminaarit Oulussa, Tampereella ja Vantaalla viikolla 45.

Linkki ilmoittautumiseen.

Lisätietoa: Jarno.Tervo_at_rohde-schwarz.com.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Taajuudet , 5G , 5G Momentum , Uutiskirje

Päivitetty 31.10.2018

LinkedIn Print