Matkaviestinpalveluiden käyttö yleisintä Suomessa - Pohjoismaiden ja Baltian maiden telealan tilastovertailu julkaistu

Julkaistu 04.07.2013

Suomi on pohjoiseurooppalaisen vertailun mukaan Pohjoismaiden ja Baltian maiden kärkimaa matkaviestinpalveluiden käytössä. Matkaviestin- ja mobiililaajakaistaliittymien sekä matkapuheluminuuttien määrät ovat Suomessa korkeammat kuin muissa vertailun maissa. Suomessa myös tekstiviestien lähettäminen lisääntyy samalla, kun muissa vertailun maissa niiden lähettäminen vähenee. Suomessa lähetettyjen tekstiviestien määrä on kuitenkin edelleen vertailun kärkimaita alhaisempi.

Suomessa matkaviestinpalvelut ovat korvanneet kiinteän verkon palveluita muita vertailun maita nopeammin. Kiinteän verkon puhelinliittymien ja laajakaistayhteyksien kautta käytettävien VoIP-liittymien määrä sekä liittymistä soitetut puheminuutit ovat Suomessa selvästi alhaisimmat verrattuna muihin Pohjoismaihin ja Baltian maihin.

Vaikka kiinteän verkon laajakaistaliittymien määrä on Suomessa kasvussa, on se edelleen muita Pohjoismaita alhaisemmalla tasolla. Suomessa on käytössä myös selkeästi vertailun kärkimaita vähemmän nopeita laajakaistaliittymiä, mutta niiden määrä lisääntyy tällä hetkellä nopeasti.

Tiedot ilmenevät Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries -tilastojulkaisusta. Julkaisu on luettavissa englanniksi Viestintäviraston internetsivuilla. Julkaisu taustamateriaaleineen on myös saatavilla Ruotsin televalvontaviranomaisen (PTS) tilastopalvelussa.

Lisätietoja:

Viestintämarkkina-asiantuntija Tuukka Lehtiniemi, p. 0295 390 527
Ohjaus-ryhmän päällikkö Jukka-Pekka Juutinen, , p. 0295 390 523

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi.

Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries on Viestintäviraston, muiden Pohjoismaiden ja Baltian maiden viestintämarkkinoita sääntelevien viranomaisten yhteinen julkaisu. Baltian maista mukana vertailussa ovat ensimmäistä kertaa Viro ja Liettua. Tiedot ovat peräisin sääntelyviranomaisten omista tietokannoista sekä kansallisten tilastokeskusten tilastoista.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Laajakaista , Liittymä , Nopeus , Tutkimukset , Uutiset

LinkedIn Print