Itella Posti Oy on rikkonut postilain velvoitetta yleispalvelukirjeiden viisipäiväiseen jakeluun

Julkaistu 12.06.2014

Itella Posti Oy on rikkonut sille postilaissa asetettua velvoitetta jakaa yleispalveluun kuuluvat postilähetykset vähintään kerran päivässä viitenä arkipäivänä viikossa. Jakelussa on ollut häiriöitä huhtikuusta lähtien erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä Turun alueella.

Viestintävirasto edellyttää päätöksessään, että Itella Posti Oy jatkaa selvityksessään esittämiensä toimenpiteiden toteutusta, seuraa tehostetusti jakelun toteutumista sekä ryhtyy tarvittaessa uusiin toimenpiteisiin jakeluhäiriöiden poistamiseksi. Lisäksi virasto edellyttää Itella Posti Oy:ltä 29.8.2014 mennessä uutta selvitystä jakelun toteutumisesta. Selvityksen perusteella Viestintävirasto arvioi tarvetta ryhtyä muihin toimenpiteisiin.

Postilain mukaan yleispalveluun kuuluvat kirjelähetykset on keräiltävä ja jaettava vähintään kerran päivässä viitenä arkipäivänä viikossa. Velvollisuudesta voidaan poiketa tilapäisesti vain, jos postin keräily tai jakaminen estyy postin saajasta, lain säännöksestä, liikenteen keskeytyksestä tai muusta vastaavasta ylivoimaisesta esteestä johtuvasta syystä, jota postin jakelussa ei ole voitu ottaa huomioon.

Yleispalveluun kuuluvat enintään kahden kilon painoiset käteismaksulliset kirjelähetykset, jotka voidaan jättää kuljetettavaksi keräilypisteeseen. Velvoite viisipäiväiseen jakeluun ei siten koske yritysten käyttämiä, sopimuksiin perustuvia kirjepalveluja. Myös lehtien ja osoitteettoman mainospostin jakelu jäävät viisipäiväisen jakeluvelvoitteen ulkopuolelle.

Viestintäviraston päätös yleispalvelukirjeiden jakelun toteutumisesta

Lisätietoja:

Yleispalvelu-ryhmän päällikkö Merja Saari p. 0295 390 541
Markkinat-toimialan apulaisjohtaja Petri Makkonen p. 0295 390 516Asiasanat: Posti , Kirje , Yleispalvelu , Uutiset

LinkedIn Print