Koe urheilun suuri vuosi teräväpiirtona

Julkaistu 28.04.2014

Vuosi 2014 on varsinainen urheilun suurvuosi, sillä sen varrella nähdään harvinaisen monta merkittävää mittelöä. Erityisesti urheilun seuraamiseen teräväpiirtoinen kuva tuo uuden ulottuvuuden liikkeen tarkkuuden ja elämyksellisyyden kautta. Lähetyksen laadusta kiinnostuneen kuluttajan kannattaa varmistaa, että kotoisista laitteista löytyvät asianmukaiset merkinnät. "Antenna Ready HD" -merkki takaa, että antennitelevision koko tarjonta on ulottuvilla myös tulevaisuudessa, kun Suomessa siirrytään laajemmin teräväpiirto-ohjelmistot (HD) mahdollistavan uuden lähetystekniikan käyttöön.

Jo olympialaisten alla laajentunut HD-tarjonta antaa kuvan siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Teräväpiirtotasoinen HD-kuva on peruslaatuiseen kuvaan nähden jopa viisinkertaisesti tarkempi. HD-kuva on silminnähden realistisempi, sen värit eloisammat ja liikkeiden toisto erittäin tarkkaa, mikä luo elämyksellisyyttä esimerkiksi nopeatempoisessa urheilussa sekä elokuvissa.

Kotiyleisön suunnatessa katseensa jääkiekon ja jalkapallon MM-kisoihin Viestintävirasto suosittelee kuluttajia huomioimaan mahdollisissa laitehankinnoissaan, että antenniverkkoon tarkoitettu laite on uuden tekniikan mukainen eli televisiosta tai digiboksista löytyy "Antenna Ready HD"- merkki.

Vain hyväksytyillä antenniverkon teräväpiirtolaitteilla on oikeus käyttää tätä merkkiä. "Antenna Ready HD" -merkki takaa myös sen, että laitteella pystyy vastaanottamaan kaikki antenniverkon ohjelmistot nyt ja tulevaisuudessa niin perus- kuin teräväpiirtotasoisena.

Teräväpiirto kaapeliverkossa

Myös kaapelitelevisiota katsoville kuluttajille on tarjolla HD-ohjelmistoja. Kaapelitelevisiotalouksissa HD-ohjelmistojen vastaanottoon tarvitaan vastaavasti teräväpiirtotelevisio tai -digiboksi, joka kantaa "Cable Ready HD" -merkkiä. Maksullisia kaapeliverkon HD-ohjelmia voi katsella ainoastaan ohjelmakorttiin liitetyllä "Cable Ready HD" -laitteella.Kuluttajan avuksi

Viranomaiset ja televisiotoimiala ovat yhdessä luoneet kuluttajan avuksi verkkopalvelun kaikkitelevisiosta.fi, joka opastaa sekä kuluttajia että laitekauppiaita palveluiden ja laitteiden viidakossa. Sivusto kertoo, mitä kanavia on saatavilla antenni-, kaapeli-, iptv- ja satelliittitelevisioverkoissa eri operaattoreilla, ja mitä laitteita katseluun tarvitaan.

Myös alan toimijoiden ylläpitämä HDTVopas.fi -sivusto opastaa kuluttajia teräväpiirtokuvaan siirtymisessä.

Lisätiedot:

Päällikkö Suvi Juurakko, puh. 0295 390 446
Projektikoordinaattori Tiina Aaltonen, puh. 0295 390 526

Lisätietoa HD-laitteista sekä merkinnöistä niin kaapeli- kuin antenniverkossa
www.testatutlaitteet.fi


Asiasanat: Taajuudet , Televisio , Antenni , Kaapeli , Verkot , Uutiset

LinkedIn Print