Ohjeita älypuhelinten käyttöön ja tietojen suojaamiseen

Julkaistu 27.02.2014

Viestintävirasto on päivittänyt viestinnän suojausohjetta lisäämällä ohjeeseen tietoa älypuhelinten käytöstä.

Viestintäpalveluiden käyttäjien on tärkeää tunnistaa omaan viestintäänsä kohdistuvat uhat ja käytettävissä olevat keinot viestinnän suojaamiseen. Viestintäviraston julkaisemassa ohjeessa kerrotaan internetin ja puhelimen käyttöön liittyvistä uhista luottamuksellisessa viestinnässä ja annetaan ohjeita viestinnän salaamiseen.

Ohjetta on päivitetty älypuhelimia koskevalla ohjeistuksella.

Älypuhelimen yleisasetukset määritellään aina käyttöönoton yhteydessä. Älypuhelinta käytetään puheluiden lisäksi internetpalvelujen hyödyntämiseen. Näitä palveluja käytetään pääasiassa älypuhelimelle ladattujen sovellusten avulla. Älypuhelimelle ladatut sovellukset edellyttävät käyttäjän hyväksynnän esimerkiksi sijaintietojen käyttöön. Useat sovellukset käyttävät pilvipalveluita sovellusten tietojen tallentamiseen tai varmuuskopiointiin.

Älypuhelimen käyttöjärjestelmän ja sovellusten välittämien tietojen käyttöoikeudet kannattaa arvioida puhelimen käytön ja sillä käsiteltävän tiedon arkaluontoisuuden perusteella. Esimerkiksi työtehtävien vuoksi voi olla syytä rajoittaa puhelimen välittämää verkkoliikennettä tai sijaintitietoja. Rajoitukset voivat kuitenkin vähentää älypuhelimen käyttömahdollisuuksia, sillä osa sovelluksista ei toimi tai kaikki sovelluksen ominaisuudet eivät ole käytettävissä, jos käyttäjä ei hyväksy sovelluksen vaatimia käyttöoikeuksia.

Lue lisää

Ohjeita viestinnän suojaamiseen

Asiasanat: Internet , Puhelin , Tietoturva , Tietosuoja , Ohjeet , Uutiset

LinkedIn Print