Sähköisen viestinnän edistäjän tunnustus Fingridille

Julkaistu 24.09.2014

Viestintävirasto on myöntänyt Sähköisen viestinnän edistäjän tunnustuksen Fingrid Oyj:lle. Perusteluissa todetaan, että Fingrid huolehtii esimerkillisesti toimintansa turvallisuudesta, mikä mahdollistaa havaittujen tietoturvapoikkeamien avoimen käsittelyn tiedonvaihtoryhmissä ja myös julkisuudessa.

"Fingrid on toiminnallaan parantanut kansallista tietoturvallisuutta lisäämällä tietoturvauhkiin liittyvää tiedonvaihtoa ja mahdollistanut siten osaltaan ajantasaisen ja oikean tilannekuvan muodostamisen. Lisäksi Fingridin toiminta on edistänyt Viestintäviraston HAVARO-havainnointijärjestelmän käyttöönottoa uusissa organisaatioissa."

Sähköisen viestinnän edistäjän tunnustus myönnetään vuosittain taholle, joka on merkittävästi edistänyt sähköisen viestinnän kehittymistä ja leviämistä maassamme ja sitä kautta vaikuttanut positiivisesti viestintämarkkinoiden ja -palvelujen kehittymiseen niin yritysten kuin kansalaisten hyväksi. Tunnustus liittyy Viestintäviraston rooliin viestintämarkkinoiden ja -palveluiden paitsi valvojana, myös edistäjänä maassamme.

Tunnustus luovutettiin 24.9.2014 pidetyssä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämässä Tietoturva nyt! -seminaarissa. Fingridin puolesta tunnustuksen vastaanotti ICT-johtaja Kari Suominen.

Tietoturva nyt! -seminaari keräsi tänä vuonna lähes 200 kuulijaa Säätytaloon. Seminaarin pääteemana oli tilannekuvan muodostaminen sekä sen merkitys organisaation toiminnan johtamiselle. Puheenvuoroja pitivät muun muassa Euroopan Unionin tiedusteluanalyysikeskuksen johtaja Ilkka Salmi, Hollannin tietotekniikkarikosyksikön vanhempi tietoverkkoasiantuntija Peter Zinn sekä johtaja Jaakko Wallenius Elisa Oyj:stä.

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja:

päällikkö Antti Kiuru, Kyberturvallisuuskeskus, Viestintävirasto, p. 0295 390 559, 040 483 4563

päällikkö Jarkko Saarimäki, Kyberturvallisuuskeskus, Viestintävirasto, p. 0295 390 576, 040 836 0397

Asiasanat: Tietoturva , Uutiset

LinkedIn Print