Suomi edelleen mobiilipalvelujen kärkimaa

Julkaistu 30.06.2014

Suomi edustaa matkaviestinverkon palvelujen ehdotonta kärkeä, kun vertaillaan puhelin- ja tiedonsiirtoliittymien käyttöä Pohjois- ja Baltian maissa vuonna 2013. Tämä näkyy varsinkin mobiililaajakaistaliittymien määrässä, joka on Suomessa jopa moninkertainen muihin maihin verrattuna. Lisäksi tämä ero näyttää kasvavan.

Kiinteän verkon puhelin- ja tiedonsiirtopalvelujen käyttö on sen sijaan Suomessa monelta osin muita Pohjois- ja Baltian maita harvinaisempaa. Varsinkin kiinteän verkon käyttö puhelinpalveluihin on Suomessa muita maita vähäisempää. Toisaalta kiinteän verkon huippunopeiden, vähintään 100 megan laajakaistaliittymien määrä kasvaa Suomessa lupaavaa vauhtia, vaikka suhteellisesti esimerkiksi Ruotsi on näiden liittymien suhteen selvästi korkeammalla tasolla.

Tiedot ilmenevät Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries -tilastojulkaisusta. Julkaisu on luettavissa englanniksi Viestintäviraston internetsivuilla. Julkaisu taustamateriaaleineen on myös saatavilla Ruotsin televalvontaviranomaisen (PTS) tilastopalvelussa.

Lisätietoja

Ohjaus-ryhmän päällikkö Jukka-Pekka Juutinen p. 0295 390 523
viestintämarkkina-asiantuntija Joonas Orkola p. 0295 390 493


Asiasanat: Internet , Puhelin , Liittymä , Markkinat , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Verkot , Uutiset

LinkedIn Print