Teleyritykset alentavat matkapuheluiden yhdysliikennemaksuja

Julkaistu 10.02.2014

DNA Oy, Elisa Oyj ja TeliaSonera Finland Oyj ovat päässeet yhteisymmärrykseen yritysten toisilleen maksamien matkapuheluiden yhdysliikennemaksujen eli terminointihintojen alentamisesta. Nykyinen 2,8 sentin yhdysliikennemaksu alenee syyskuun 2014 alussa 1,87 senttiin minuutissa.

Yhdysliikennemaksu on teleyritysten toisilleen maksama korvaus kilpailijan verkkoon soitetuista puheluista. Teleyritysten välinen yhdysliikenne on edellytys kahden eri operaattorin asiakkaan väliselle viestinnälle. Yhdysliikennemaksujen kohtuullisuus on tärkeää, jotta viestintäverkkoja ja -palveluita olisi kaikkien teleyritysten ja käyttäjien saatavilla ja jotta yritysten kilpailuedellytykset olisivat tasapuolisia.

Virasto katsoo, että matkapuheluiden yhdysliikennemaksujen alennus edistää teleyritysten välistä kilpailua ja siten mahdollistaa jatkossakin edulliset matkapuheluiden hinnat.

– Pidän operaattoreiden saavuttamaa neuvottelutulosta ja hintojen alenemista jopa kolmanneksella erittäin myönteisenä. Suomen yhdysliikennemaksut ylittävät kuitenkin alennuksen jälkeenkin EU:n keskimääräisen hintatason merkittävästi ja siksi edellytämme hinnanalennuksia myös jatkossa, toteaa Viestintäviraston Markkinat-toimialan apulaisjohtaja Marja Lehtimäki.

EU:ssa keskimääräinen matkapuheluiden yhdysliikennemaksu on 1,46 senttiä minuutissa (tieto heinäkuulta 2013).

Lisätietoja:

Markkinat-toimialan apulaisjohtaja Marja Lehtimäki, p. 0295 390 515

Valvonta-ryhmän päällikkö Sanna Hughes, p. 0295 390 522

Asiasanat: Puhelin , Hinnat , Kilpailu , Matkapuhelimet , Uutiset

LinkedIn Print