Vaaratiedotteiden jakelujärjestelmää testataan televisiossa ja radiossa 112-päivänä

Julkaistu 10.02.2014

Vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan jälleen radiossa kaikilla Yleisradion ja kaupallisilla kanavilla sekä televisiossa YLE:n, MTV:n ja Nelosen kanavilla tiistaina 11. helmikuuta 2014.

Välitysjärjestelmän kokeilu alkaa kello 11.20. Radiokanavilla lähetys katkeaa ja vaihtuu Radio Suomen verkon kautta jaettavaksi signaaliksi. Kanavien kytkentävaiheessa kuullaan musiikki- ja puhenauhoite, sekä suorana lähetyksenä kokeilusanoma suomen ja ruotsin kielillä. Kytkentävaihe kestää 1-3 minuuttia. Kokeilun viimeisessä vaiheessa lähetetään musiikkia, kunnes kytkennät on purettu. Tämän jälkeen tiedote luetaan kolmella saamen kielellä Ylen Saamen radion verkossa.

Televisiossa pyörii kokeilusta kertova teksti kuvaruudun yläreunassa, ja siitä kerrotaan myös Yleisradion teksti-TV:n sivulla 112.

Vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan säännöllisesti. Laajin testaus tapahtuu vuosittain 112-päivänä. Välityskokeilun valmistelee ja toimeenpanee Viestintäviraston asettama VIRVA-ryhmä.

Vaaratiedotteita voidaan antaa tilanteessa, jossa väestöä on varoitettava henkeen tai terveyteen kohdistuvasta vaarasta. Vaaratiedote annetaan myös silloin, kun omaisuutta uhkaa merkittävä vaurioituminen tai tuhoutuminen.

Tilanteissa, missä vaaratiedote on annettu, ei pidä soittaa numeroon 112, sillä tiedustelusoitot saattavat tukkia hätänumeron. Myöskään vaaratiedotteiden kokeiluun liittyvissä kysymyksissä hätänumeroon 112 ei pidä soittaa.

Lisätiedot:

Johtava asiantuntija Timo Leppinen, puh. 0295 390 572

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Televisio , Uutiset

LinkedIn Print