Verkkovierailun enimmäishinnat laskevat

Julkaistu 16.06.2014 | Päivitetty 24.06.2014

Matkapuhelut, tekstiviestit ja mobiilidatapalvelut halpenevat 1.7.2014 lähtien Euroopan unionin alueella matkustettaessa. Hintojen aleneminen perustuu EU:n verkkovierailuasetukseen, joka määrittää enimmäishinnat matkaviestinpalveluihin EU:n alueella.

Verkkovierailupalvelujen eli ulkomailla soitettujen ja vastaanotettujen puhelujen, lähetettyjen tekstiviestien ja ladattujen mobiilisisältöjen enimmäishinnat koskevat kuluttaja- ja yritysasiakashintoja.

Verkkovierailupalvelujen enimmäishinnat EU:n sisällä 1.7.2014 lähtien

  • 0,24 euroa minuutissa/ ulkomailta soitettu puhelu
  • 0,06 euroa minuutissa/ ulkomailla vastaanotettu puhelu
  • 0,07 euroa/ ulkomailta lähetetty tekstiviesti
  • 0,25 euroa megatavulta/ ulkomailta lähetetty tai vastaanotettu multimediaviesti.

Tekstiviestin vastaanottaminen on maksutonta. Hinnat on pyöristetty sentin tarkkuudelle ja ne sisältävät arvonlisäveron.

Enimmäishinnat eivät koske kotimaasta ulkomaille soitettuja puheluita

Enimmäishinnat ovat voimassa vain ulkomailla, joten ne eivät koske esimerkiksi kotimaasta ulkomaille soitettuja puheluita. Lisäksi hinnat ovat voimassa ainoastaan EU:n alueella sekä Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.

Teleoperaattoreiden on myös ilmoitettava matkaviestinpalvelujen hintatiedot asiakkaan saapuessa toisen maan alueelle. Lisäksi operaattoreiden tulee tarjota asiakkailleen mobiilidatan saldorajapalvelua, joka lisää kuluttajien mahdollisuuksia hallita mobiilidatan käytöstä aiheutuvia yllättäviä kuluja ulkomailla matkustettaessa.

Lisätietoja verkkovierailusta

Verkkovierailupalvelujen ostaminen kilpailevalta operaattorilta mahdollista

EU:n alueella matkustavilla on mahdollisuus ostaa verkkovierailupalveluja samaa liittymää käyttäen myös kilpailevalta yritykseltä 1.7.2014 alkaen, mikäli tällaisia vaihtoehtoisia palveluja on tarjolla.

Asiakkailla on oikeus vaihtaa verkkovierailuoperaattoria milloin tahansa. Kotioperaattoreiden on ilmoitettava kaikille verkkovierailuasiakkailleen mahdollisuudesta valita kilpailevan yrityksen tarjoamat verkkovierailupalvelut.

Lisätietoja:

Valvonta-ryhmän päällikkö Sanna Hughes (19.6. saakka), p. 0295 390 522
Lakimies Johanna Tuohino (23.6. alkaen), p. 0295 390 637

* lisätty tieto siitä, että verkkovierailupalvelujen enimmäishinnat on pyöristetty sentin tarkkuudelle.

Asiasanat: Puhelin , Hinnat , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Tekstiviestit , Verkkovierailu , Uutiset

LinkedIn Print