Viestintävirasto valvoo taajuuksien käyttöä Flow Festivalissa

Julkaistu 06.08.2014

Viestintäviraston asiantuntijat ovat mukana Flow Festivalissa perjantaina 8.8. tarkastamassa radiolaitteita ja seuraamassa taajuuksien käyttöä. Erityisen valvonnan kohteena ovat langattomat mikrofonit, joiden käyttöön on tullut muutoksia 800 megahertsin taajuusalueen siirryttyä langattomien 4G-laajakaistaverkkojen käyttöön.

Tänä vuonna Viestintäviraston taajuuksien käytön valvonnan erityiskohteena ovat langattomat mikrofonit, joiden käyttöön tuli muutoksia vuoden 2014 alussa. Tuolloin 800 megahertsin taajuusalue (790–822 ja 854–862 MHz) siirtyi pois mikrofonikäytöstä parhaillaan rakennettavien 4G-verkkojen käyttöön. Langattomia mikrofoneja ovat esimerkiksi kädessä pidettävät ja asusteisiin kiinnitettävät mikrofonit sekä korvamonitorit.

Viestintävirasto on alkukesästä pyytänyt suurien kesäfestivaalien järjestäjiä toimittamaan selvityksen tapahtumien aikaisesta taajuuksien käytöstä. Viraston selvityspyynnön tarkoitus on kartoittaa radiolaitteiden käyttöä ja muistuttaa tapahtumanjärjestäjiä sekä järjestelyissä että konserteissa käytettyjen radiolaitteiden mahdollisesta luvanvaraisuudesta. Oman selvityksensä ovat toimittaneet Ruisrock, Provinssirock, Ilosaarirock, Flow Festival sekä Tuska Open Air Metal Festival. Viestintävirasto on saanut kaikilta mainituilta festivaaleilta radiolupahakemukset ja niille on myönnetty radioluvat langattomien mikrofonien sekä muiden luvanvaraisten radiolaitteiden käyttöön tapahtuman aikana.

Ennakkoon tehtävän taajuussuunnittelun ja tapahtumanaikaisen taajuuksien valvonnan tarkoitus on taata häiriöttömät yhteydet niin esiintymistekniikasta vastaavien urakoitsijoiden kuin Flow Festivalin esiintyjien käyttöön.


Lisätiedot:

Radiotarkastusasiantuntija Olli Koskeno, p. 0295 390 449
Radiotarkastusasiantuntija Jouni Kultanen, p. 0295 390 450

Asiasanat: Taajuudet , Laajakaista , Verkot , Luvat , Uutiset

LinkedIn Print