IPv6 on käytettävissä jo 5 miljoonassa liittymässä Suomessa

Julkaistu 10.06.2015

Jo noin 5 miljoonalla laajakaistakäyttäjällä on mahdollisuus IPv6:n käyttöön. IPv6 tarjoaa ohituskaistan puuroutuvan IPv4-liikenteen ohitse ja sujuvoittaa netin käyttöä. Monet keskeiset verkko- ja sisältöpalvelut ovat käytettävissä IPv6:lla 9.6.2015 järjestetyn kansallisen käyttöönoton ansiosta.

Viestintävirasto järjesti 9.6.2015 kansallisen IPv6:n käyttöönoton yhteistyössä toimialan kanssa. IPv6 on käytössä DNA:n, Elisan, KaseNetin, MPY:n, Ålcomin, Soneran, SuomiComin ja Verkko-osuuskunta Kajon laajakaistaliittymissä suurimmilta osilta. Verkko- ja sisältöpalveluntarjoajista mukana ovat mm. Fonecta, Iltalehti, MTV ja Yle.

"Useissa maissa IPv6:n käyttöönotto on edennyt jo aikaisemmin ja nyt oli korkea aika toimia, jotta emme jää muuta maailmaa jälkeen internetin kehityksessä", toteaa tekninen toimivuus -ryhmän päällikkö Jukka-Pekka Juutinen. Maailmanlaajuisesti jo yli 7 % käyttäjistä ottaa yhteyttä Googlen palveluihin IPv6:lla ja esimerkiksi Yhdysvalloissa noin neljännes käyttää IPv6:tta.

Viestintävirasto kannustaa yrityksiä jatkamaan käyttöönottoa

"Tämä on hyvä alku ja käyttöönoton voidaan katsoa onnistuneen, sillä yritykset ovat luvanneet laajentaa ja jatkaa käyttöönottoa. IPv6-liikenteen määrä tuleekin kasvamaan vielä selvästi kesän ja loppuvuoden aikana", kertoo viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen.

Vaikka IPv6 on käytettävissä, se ei ole vielä käytössä kaikilla 5 miljoonalla laajakaistakäyttäjällä. Syynä tähän on se, että osa päätelaitteista ei tue IPv6:tta tai käyttäjän pitää muuttaa itse päätelaitteen asetuksia. Tukea ja ohjeita kannattaa selvittää omalta laajakaistaoperaattorilta.

Lisätietoja, osallistumisohjeet IPv6:n käyttöönottoon ja kaikki osallistujat löytyvät osoitteesta www.ipv6nyt.fi.

IPv6:n kansallisen käyttöönoton yhteydessä 9.6. järjestettiin myös käyttöönottokokemuksia käsitellyt seminaari Ylen Isossa Pajassa.

Seminaarin ohjelma ja esitykset (saatavilla 10.6.)

Lisätietoja:

Viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen, p. 0295 390 528


* IPv6 on internetin uusi osoitestandardi, joka tulee korvaamaan IPv4:n, jonka osoitteet ovat loppumassa. Jotta kaikki käyttäjät ja verkkoon kytketyt laitteet voivat jatkossakin kommunikoida keskenään internetissä, on IPv6-osoitteisto otettava käyttöön. IPv6 tarjoaa ohituskaistan puuroutuvan IPv4-liikenteen ohitse. Internetin käyttäjille voidaan IPv6:n myötä varmistaa avoimen internetin tulevaisuus, sujuvat internetyhteydet ja palvelujen kehittyminen sekä palvelun laatu.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Laajakaista , Liittymä , Saatavuus , Uutiset

LinkedIn Print