Kuuntele radiojuttu: Antennitalouksissa siirrytään laajemmin uuteen lähetystekniikkaan – mitä se tarkoittaa käytännössä?

Julkaistu 28.12.2015

Television antenniverkossa siirrytään vuoden 2017 alusta laajemmin uuteen lähetystekniikkaan, joka mahdollistaa teräväpiirtolähetykset ja parantaa perustasoistenkin tv-lähetysten kuvanlaatua.

Muutokset eivät toistaiseksi edellytä uuden television hankintaa, sillä vanhan tekniikan lähetykset näkyvät antenniverkossa vielä joitakin vuosia. Tulevaisuutta kannattaa kuitenkin jo tässä vaiheessa ennakoida: Televisiokanavat siirtyvät vähitellen kokonaan uuteen lähetystekniikkaan ja vuoden 2017 alusta lähtien vanhan tekniikan mukaiset lähetykset vähenevät asteittain.

Kuuntele Viestintäviraston projektikoordinaattori Tiina Aaltosen radiohaastattelu, jossa hän kertoo, mistä muutoksessa on kyse, mitä se tarkoittaa käytännössä ja mitä televisionkatsojien kannattaa tehdä.

Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

Lisätietoja

Projektikoordinaattori Tiina Aaltonen, p. 0295 390 526

Asiasanat: Taajuudet , Televisio , Antennitelevisio , Uutiset

LinkedIn Print