MONITORi-palveluun paljon uusia sisältöjä

Julkaistu 29.01.2015

Teleoperaattoreiden Viestintävirastolle toimittamien häiriötietojen rinnalle MONITORi-palveluun on nyt tuotu tietoa myös viestintäpalveluiden saatavuudesta ja tarjonnasta. Viestintäviraston paikkatietoon perustuvassa MONITORi-palvelussa pyritään tarjoamaan mahdollisimman kattavasti tietoa internetin, puhelimen, postin, tv:n ja radion tarjonnasta sekä toimivuudesta. Palvelua kehitetään jatkuvasti tuomalla uusia sisältöjä ja ominaisuuksia sekä parantamalla sen käytettävyyttä.

Uudistuneessa MONITORissa käyttäjät voivat muun muassa tarkistaa millaisia radio- tai tv-kanavia on katsottavissa ja kuunneltavissa heidän omalla alueellaan tai missä tahansa kiinnostavassa osoitteessa. MONITORi tarjoaa ainoana sekä DNA:n että Digitan verkot kattavat alueelliset tiedot televisiokanavien saatavuudesta.

Palvelusta saa tietoa myös siitä, millaiseen puhelin- tai laajakaistaliittymään käyttäjällä on oikeus kotonaan. Toistaiseksi palvelusta löytyvät puhelin- ja internetliittymiä tarjoavien yritysten tiedot vain sellaisilla alueilla, joille Viestintävirasto on määrännyt operaattorin tarjoamaan yleispalveluita niiden kohtuuhintaisen ja tasapuolisen saatavuuden turvaamiseksi. Vuoden 2015 aikana palveluun pyritään tuomaan laajemmin tietoja palvelujen saatavuudesta.

Postin osalta MONITORi palvelee käyttäjiään muun muassa postikonttoreiden, asiamiespostien sekä postilaatikoiden löytämisessä.

Tuttuun tapaan MONITORi kertoo myös teleoperaattoreiden ilmoitusten perusteella puhelin-, laajakaista-, tv- ja radioyhteyksissä esiintyvistä vakavista tai erittäin vakavista häiriöistä sekä mahdollisista huoltokatkoksista.

MONITORissa julkaistavat tiedot perustuvat Viestintäviraston ohjaus- ja valvontatyön ohessa kertyviin tietoihin. Palvelussa voi tarkastella tilannetta kartalla, mutta tietoa viestintäpalveluista saa myös paikkakohtaisesti koostettuna.

Tutustu MONITORiin

Lisätiedot:

Päällikkö Joonas Orkola, p. 0295 390 493

Asiasanat: Internet , Posti , Puhelin , Radio , Televisio , Liittymä , MONITORi , Matkapuhelin , Saatavuus , Toimivuus , Viat ja häiriöt , Uutiset

LinkedIn Print