Ohjelmistotoimilupa myönnetty Brilliance Communicationsille

Julkaistu 18.06.2015

Viestintävirasto on myöntänyt 16.6.2015 Brilliance Communications Oy:lle toimiluvan ohjelmistolle, jota on tarkoitus jakaa UHF-verkossa DVB-T tekniikkaa käyttäen. Toimilupa on jo toinen Viestintäviraston myöntämä ja voimassa 31.12.2016 saakka.

Viestintävirasto on myös hakemuksen perusteella muuttanut Alfa TV:n aiempaa pitkäaikaista ohjelmistotoimilupaa siten, ettei ohjelmiston lähettäminen ole enää sidottu tiettyyn kanavanippuun. Tämä mahdollistaa kanavanipun vaihtamisen ja sitä myötä teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Alfa TV:n ohjelmistot lähetetään jatkossa rinnakkain sekä perus- että HD-laatuisena.

Televisiolähetyksissä siirrytään vähitellen käyttämään nykyistä laajemmin uutta, myös teräväpiirtolähetykset mahdollistavaa DVB-T2-tekniikkaa. Kuluttajien kannattaa siis aina varmistaa uutta vastaanotinta antenniverkkoon hankkiessaan, että siinä on DVB-T2-viritin. Se takaa, että vastaanottimella voi ottaa vastaan kaikki tarjolla olevat tv-palvelut myös tulevaisuudessa.

Lisätiedot:

lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi.

Televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa tarvitaan ohjelmistotoimilupa. Pitkäaikaisten ohjelmistotoimilupien myöntäminen siirtyi vuoden vaihteessa valtioneuvostolta Viestintävirastolle tietoyhteiskuntakaaren voimaan astumisen myötä. Valtioneuvosto tekee kuitenkin edelleen ohjelmistotoimilupapäätökset tilanteissa, joissa jakelukapasiteettia ei ole tarjolla kaikille hakijoille.


Asiasanat: Taajuudet , Televisio , Toimiluvat , Päätökset , Uutiset

LinkedIn Print