Pohjois-Karjalassa nopean laajakaistan rakentaminen edennyt nopeimmin

Julkaistu 01.07.2015

Internetiä käytetään mobiililaajakaistalla useammin Pohjois-Karjalassa kuin muualla Suomessa, vaikka mobiililaajakaistaa pidetään monesti liian hitaana. Kiinteän valokuituverkon rakentaminen on hyvässä vauhdissa Pohjois-Karjalassa ja sen avulla saadaan nettiä nopeutettua huomattavasti.

Pohjois-Karjalassa internetiä käytetään vielä tällä hetkellä mobiililaajakaistan avulla selvästi useammin kuin muualla Suomessa. Pohjoiskarjalaisista 46 % kertoo mobiililaajakaistan ainoaksi internetliittymäkseen, kun vastaava luku koko Suomessa on 28 %.

Pohjois-Karjalassa mobiililaajakaistan käyttäjät kokivat muita suomalaisia useammin, että käytössä olevan liittymän nopeus on liian hidas omiin tarpeisiin. Tilanne voi kuitenkin muuttua, sillä Laajakaista 2015 -hankkeen avulla rakennettava valokuituverkko rakentuu Pohjois-Karjalan alueella ennätysvauhtia. Alueelle on kaivettu kuitua maahan jo 2900 kilometrin verran ja tämä vastaa noin 20 % koko Suomen alueen Laajakaista 2015 -hankkeen verkkokilometreistä. Rakentamiselle valtiontukihankkeessa on vielä aikaa kesän 2017 loppuun asti.

Valokuidusta vauhtia internetiin!

Valokuitu mahdollistaa nopean ja luotettavan yhteyden internetiin. Valokuituliittymä on investointi, joka kestää pitkälle tulevaisuuteen ja on päivitettävissä nopeustarpeiden kasvaessa lähes rajattomasti.

Arjen asiointi siirtyy koko ajan yhä enemmän internetiin, ja yritys- ja elinkeinotoiminnalle toimiva ja nopea laajakaista onkin jo lähes elinehto. Esimerkiksi monet toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmät vaativat toimiakseen luotettavaa laajakaistaliittymää, jonka valokuitu tarjoaa. Samalla kun internetiä hyödyntävien laitteiden määrä kodeissa kasvaa, kasvaa myös kodin käytössä olevan laajakaistaliittymän kapasiteettitarve. Yksi valokuituliittymä riittää hyvin koko perheen käyttötarpeisiin. Sitä hyödyntävät myös kaikki kodin langattomat laitteet kännyköistä kodinkoneisiin.

Viestintävirasto myöntää valtion tukea nopean valokuidulla toteutetun laajakaistaverkon rakentamiselle haja-asutusalueelle. Tukea laajakaistaverkon rakentamiseen on vielä tarjolla 24 miljoonaa euroa vuoden 2015 aikana.

Tiedot mobiililaajakaistan käytöstä perustuvat Viestintäviraston 23.6.2015 julkaisemaan kuluttajatutkimukseen.

Tervetuloa keskustelemaan nopean laajakaistan hankkimisesta ja sen avulla hyödynnettävistä palveluista Farmari 2015 -maatalousnäyttelyyn Joensuuhun messuosastollemme A 873.

Lisätietoja:

Päällikkö Päivi Peltola-Ojala, Markkinat, Viestintävirasto, p. 0295 390 539

Viestintäverkkoasiantuntija Harri Grönroos, Markkinat, Viestintävirasto, p. 0295 390 608


Asiasanat: Internet , Laajakaista , Liittymä , Mobiililaajakaista , Yleispalvelu , Uutiset

LinkedIn Print