Uusia radiotoiminnan ohjelmistotoimilupia haettavana: myös Helsinkiin kaksi uutta taajuutta

Julkaistu 09.12.2015

Viestintävirasto on julistanut haettavaksi uusia ohjelmistotoimilupia toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan. Ohjelmistotoimiluvat kattavat kesän 2015 kierroksella vapaaksi jääneet taajuudet sekä kaksi uutta taajuutta Helsinkiin ja yhden Jämsän seudulle. Ohjelmistotoimilupien hakuaika päättyy tammikuun 28. päivänä 2016.

Vapaat taajuudet analogiseen FM-radiotoimintaan on osoitettu Viestintäviraston määräyksessä 70 C. Ohjelmistotoimiluvat FM-radiotoimintaan ovat tällä kierroksella haettavissa 19 yksittäiselle FM-taajuudelle ja kolmelle AM-taajuudelle.

Taajuuksia on vapaana ympäri maan. Suurimmista kaupungeista mukana ovat Helsinki, Turku, Oulu ja Vaasa. Pääkaupunkiseudulle uusia taajuuksia voitiin osoittaa toimiluvanvaraiseen käyttöön tietoyhteiskuntakaaren sekä erityisesti lyhytaikaisten radiolupien karenssisäännön vaikutusarvioinnin jälkeen.

Ohjelmistotoimilupia voi hakea uuteen radiotoimintaan tai täydentämään nykyisten radioiden peittoalueita. Myönnettävät toimiluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun saakka, ellei hakija ehdota lyhyempää voimassaoloaikaa. Ohjelmistotoimilupien hakuaika päättyy 28.1.2016 klo 16.15.

Viestintävirasto myöntää toimiluvat, mikäli haetuista taajuuksista ei ole niukkuutta. Mikäli taajuuksia ei riitä kaikille hakijoille, valtioneuvosto tekee näissä tapauksissa ohjelmistotoimilupapäätökset.

Pitkäaikaisten ohjelmistotoimilupien myöntäminen siirtyi vuoden 2015 vaihteessa valtioneuvostolta Viestintävirastolle tietoyhteiskuntakaaren voimaan astumisen myötä.

Kuulutus radion ohjelmistotoimilupien hakemiseksi

Lisätiedot:

lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Toimiluvat , Uutiset

LinkedIn Print