Veneilyn radioluvat kätevästi verkosta

Julkaistu 13.05.2015

Kepeät kevätpäivät houkuttavat jo vesille ja laittamaan alusta kesäkuntoon, joten Viestintävirasto muistuttaa kaikkia veneilijöitä, että meri-VHF-puhelimen tai -tutkan hallussapito edellyttää radiolupaa. Meriradiopuhelimen käyttäjällä on myös oltava henkilökohtainen meriradioliikenteen pätevyystodistus. Lupa-asiat hoidat kuntoon helposti Viestintäviraston sähköisessä asiointipalvelussa.

Meri-VHF-radiopuhelin on veneilijän tärkein yhteydenpitoväline vesillä. Laitteen merkitys korostuu erityisesti turvallisuuteen liittyvissä tilanteissa, sillä meriradiopuhelin mahdollistaa suoran radioyhteyden veneen ja meripelastuskeskuksen tai veneiden välillä silloinkin, kun matkapuhelinverkossa ei ole kuuluvuutta.

Viestintävirasto myöntää radioluvan meri-VHF-radiopuhelimelle, kun aluksen radioliikenteen hoitajalla on asianmukainen meriradioviestinnän pätevyystodistus. Henkilökohtaisen pätevyystodistuksen, rannikkolaivurin radioliikennetodistuksen (SRC) saa suorittamalla hyväksytysti Viestintäviraston järjestämän pätevyystutkinnon.

Viestintävirasto valvoo radiolupia yhdessä muiden viranomaisten kanssa veneilykauden mittaan tehtävillä tehotarkastuksilla. Radiolupa ja pätevyystodistus on pyydettäessä esitettävä viranomaisten edustajalle.

Hae radiolupaa sähköisesti >

Lue myös:

Pätevyystutkinnot ja todistukset veneilijöille >
Veneilijät ja merenkulku >

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Luvat , Uutiset

LinkedIn Print