Viestintävirasto kieltää sponsoroidun Partiomestari-ohjelman esittämisen Ylen kanavilla

Julkaistu 27.08.2015

Viestintäviraston mukaan Yleisradio Oy on rikkonut sponsoroidun ohjelman tuottamisen kieltoa esittämällä Suomen partiolaiset ry:n sponsoroimaa Partiomestari-ohjelmaa Ylen TV 2 -kanavalla. Yleisradiolaki kieltää mainonnan lähettämisen ja sponsoroidun ohjelman tuottamisen.

Viestintäviraston päätös Partiomestari-ohjelman lähettämiskiellosta ei koske partiotoiminnan tai yleisemmin nuorisoharrastustoiminnan Ylen kanavilla saamaa näkyvyyttä. Päätös koskee kiellettyä Suomen partiolaiset ry:n sponsorointia, joka ilmenee ennen kaikkea rahoituksen tarkoituksena olevana Suomen partiolaisten tunnettuuden edistämisenä ja lisäjäsenten hankkimisena kilpailtaessa Partiomestari 2013 -tittelistä. Partiomestari 2013 on Story of Sports Oy:n ja Suomen Partiolaiset ry:n ohjelmaa varten luoma konsepti.

Päätös perustuu yleisradiolakiin, joka kieltää Yleisradiolta mainonnan lähettämisen ja sponsoroitujen ohjelmien tuottamisen. Yleisradion on Viestintäviraston päätöksen mukaisesti lopetettava ohjelman lähettäminen televisiokanavillaan.

Viestintäviraston päätös Partiomestari-ohjelman toteuttamisesta ja lähettämisestä Ylen kanavilla 

Lisätietoja:

Lakimies Kalle Varjola, p. 0295 390 544

Asiasanat: Televisio , Valvonta , Päätökset , Uutiset

LinkedIn Print