Viestintävirasto mukana Kiinteistömessuilla

Julkaistu 16.11.2015 | Päivitetty 19.11.2015

Viestintävirasto osallistuu Kiinteistömessuille 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Osastolla 6g89 on asiaa antennitelevisioverkon muutoksista ja siitä, mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään. Lisäksi osastolla jaetaan tietoa sisäverkoista ja sisätilakuuluvuudesta.

Yhteisantennikiinteistöissä vaadittavat toimenpiteet

Television antenniverkossa tehdään koko maan kattavia taajuusmuutoksia vuosina 2015–2016. Ne edellyttävät muutoksia myös antennijärjestelmiin niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Taajuusmuutosten vuoksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä uudelleen. Mikäli antennijärjestelmää ei ole pitkään aikaan kunnostettu, on päävahvistin uusittava, jotta viritys voidaan tehdä.

Isännöitsijöiden on syytä sopia muutostöistä hyvissä ajoin paikallisen antenniurakoitsijan kanssa töiden ruuhkautumisen välttämiseksi.

Antenniurakoitsijan tekemien viritystöiden jälkeen taloyhtiön asukkaiden on tehtävä uudelleen televisioiden ja digiboksien kanavahaku.

Radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas Viestintävirastosta kertoo tarkemmin antennitelevisioverkon muutoksista Piazza-ohjelmalavalla torstaina 19.11.2015 klo 11.30. Tervetuloa kuuntelemaan! Katso esitys. [pdf, 922 KB]

Kiinteistöjen sisäverkot nykyaikaan

Ennen 2000-lukua taloyhtiöihin, yrityskiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin rakennetut tietoliikenne- ja yhteysantenniverkot eivät enää vastaa monilta osin nykyaikaisten palvelujen vaatimuksia puhumattakaan tulevaisuuden vaatimuksista. Kiinteistöjen omistajien kannattaakin ottaa sisäverkkojen kunto huomioon tehdessään pitkän ajan kunnossapitosuunnitelmia. Sisäverkkojen kunnostaminen tai uudistaminen on kannattavinta yhdistää suurempaan kiinteistöremonttiin, kuten putkiremonttiin. Uusissa kiinteistöissä sisäverkkojen rakentamisen tulisi olla peruslähtökohta.

Laadukas sisäverkko on osa kiinteistön perusinfrastruktuuria, joka mahdollistaa monipuolisten viestintäpalvelujen käytön nyt ja tulevaisuudessa. Sisäverkon rakentamiseen kannattaa siis panostaa hyvissä ajoin, jolloin sisäverkko ei estä käyttäjiä ja omistajia käyttämästä uusimpia viestintäpalveluja. Sisäverkkoa suunniteltaessa ja rakennettaessa on syytä noudattaa Viestintäviraston määräystä kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista. Tällöin voit varmistua sisäverkkosi laadukkuudesta.

Rekisteröidy etukäteen kävijäksi

Sisäänpääsy edellyttää rekisteröitymisen kävijäksi joko ennakkoon internetissä tai Messukeskuksessa sisäänkäyntien asiakaspäätteillä.

Yksi rekisteröityminen oikeuttaa sisäänpääsyyn Kiinteistömessujen lisäksi Väri ja Pinta sekä ViherTek-tapahtumissa, jotka järjestetään 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Rekisteröidy osoitteessa www.kiinteistomessut.fi.

Tervetuloa Viestintäviraston osastolle 6g89 tutustumaan mielenkiintoisiin aiheisiin!

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Sari Salmela, p. 0295 390 429

*Uutista päivitetty 19.11.2015 kello 12.12: Lisätty Kari Kankaan esitys.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Taajuudet , Televisio , Antennitelevisio , Verkot

LinkedIn Print