Viestintäviraston selvityksen mukaan TeliaSonera varmistaa asiakkaiden palvelut kiinteän verkon purkutilanteissa

Julkaistu 30.09.2015

Viestintävirasto on pyytänyt TeliaSoneralta selvitystä kiinteiden puhe- ja laajakaistayhteyksien purkusuunnitelmasta vuodelle 2015. Selvitystä pyydettiin, koska TeliaSoneran pitää toimilupaehtojensa mukaan varmistaa asiakkaidensa palveluiden toimivuus ennen kiinteiden yhteyksien purkamista. Viestintävirasto katsoo, että TeliaSoneran kiinteän verkon purkuhankkeet eivät vaaranna asiakkaiden palveluita, ja näin ollen menettely täyttää toimilupaehdoissa olevat velvoitteet.

Viestintävirasto pyysi tietoja muun muassa purettavien kiinteiden yhteyksien lukumäärästä sekä kuvausta siitä, miten langaton korvaava yhteys tarjoaa vastaavat palvelut kuin kiinteä yhteys.

TeliaSoneran pitää toimilupaehtojen mukaisesti varmistaa asiakkaidensa puhepalvelun toimivuus yhdessä pisteessä kiinteistön sisällä ennen kiinteän verkon palvelun lakkauttamista. Kiinteän verkon purkamisen yhteydessä on varmistettava, että korvaavan langattoman laajakaistapalvelun nopeus on vähintään yksi megabitti sekunnissa.

Selvityksen mukaan TeliaSonera varmistaa ennen kiinteän verkon purkamista, että alueella on langaton korvaava palvelu. Tämän jälkeen asiakkaalla on kahden viikon ajan rinnakkain käytössä sekä langaton yhteys että purettava kiinteä yhteys. Mikäli rinnakkaiskäytön aikana esiintyy ongelmia langattoman yhteyden käytössä, kiinteän yhteyden purkaminen keskeytetään ja sitä jatketaan vasta, kun langaton verkko on rakennettu kattamaan myös purettavan alueen osoitteen.

Viestintävirasto muistuttaa TeliaSoneran asiakkaita siitä, että langattoman yhteyden käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista tulee ilmoittaa TeliaSoneralle kahden viikon rinnakkaiskäyttöjakson aikana, jolloin suunniteltu kiinteän yhteyden purkaminen on vielä peruutettavissa.

Joissain tilanteissa palveluiden varmistamiseksi tarvitaan lisäantenni, joka toimitetaan ja asennetaan asiakkaalle ilman lisäkustannuksia. Nykyisen kiinteän puheliittymän puhelinnumeron voi säilyttää myös langattomassa puheliittymässä.

Lisätiedot

Radiotarkastusasiantuntija Jukka Pihonen, p. 0295 390 628

Päällikkö Heidi Himmanen, p. 0295 390 441

Asiasanat: Puhelin , Taajuudet , Laajakaista , Lankapuhelin , Matkapuhelin , Toimivuus , Verkot , Uutiset

LinkedIn Print