Viestintäviraston tietoturvallisuuden hallinta on hyvällä tasolla

Julkaistu 01.10.2015

Inspecta Sertifiointi Oy teki Viestintävirastolle vuosittaisen, ISO/IEC 27001:2013 standardin mukaisen sertifikaatin seuranta-arvioinnin.

Viestintäviraston tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä arvioidaan vuosittain. Tänä vuonna Inspecta Sertifiointi Oy teki vuosittaisen seuranta-arvioinnin syyskuun lopussa 24.-25.9. Arvioinnissa ei todettu poikkeamia.

Viestintävirasto on sitoutunut laadukkaaseen tietoturvatoimintaan ja haluaa toimia edelläkävijänä. Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka painottaa tietoturvallisuuden olevan viraston kriittinen menestystekijä: "Sen lisäksi että tietoturvallisuuden ja sen hallinnan on oltava kunnossa, tietoturvallisuus nähdään meillä myös toiminnan mahdollistajana ja haluamme olla edelläkävijä tietoturvallisuusasioissa."

Hallintajärjestelmä on ollut sertifioitu ISO 27001 -standardin mukaisesti vuodesta 2010. Nykyisin käytössä on standardin versio 2013. Sertifikaatti ei ole pysyvä, vaan sen säilyttämisen edellytyksiä arvioidaan vuosittaisissa arvioinneissa.

Tietoturvapolitiikka ja sertifikaatti on tarkemmin esitelty viraston verkkopalvelussa.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka, p. 0295 390 400
Riskienhallintapäällikkkö Marko Buuri, p. 0295 390 547

Asiasanat: Tietoturva , Riskienhallinta , Uutiset

LinkedIn Print