Viestintävirasto ohjaa ja valvoo taajuuksien käyttöä Ruka Nordicin maailmancupissa

Julkaistu 24.11.2015

Viestintävirasto varmistaa taajuuksien toimivuuden mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupissa Rukalla 27.–29.11.2015. Viestintävirasto on mukana tapahtuman ennakkojärjestelyissä sekä varsinaisen kisan aikana ohjaamassa ja valvomassa taajuuksien käyttöä.

Kansainvälisissä urheilutapahtumissa on useita taajuuksien käyttäjiä. Urheilujoukkueet käyttävät radiopuhelimia joukkueen sisäiseen viestintään, ja median edustajat käyttävät taajuuksia esimerkiksi ohjelmien tuottamiseen ja televisiokuvan siirtoon. Viestintävirasto suunnittelee ennakkoon kisojen aikaiset taajuudet ja myöntää radioluvat kisoissa käytettäville laitteille. Taajuussuunnittelulla ja kisojen aikaisella valvonnalla varmistetaan taajuuksien toimivuus ja häiriöttömät viestintäyhteydet niin tapahtumajärjestäjille kuin medialle.

Viestintäviraston asiantuntijat tarkastavat kaikki tapahtuma-alueelle tuotavat radiolaitteet ja niiden radioluvat, jotta voidaan varmistaa, että ne toimivat oikeilla taajuuksilla. Tapahtumien aikana taajuuksien käyttöä monitoroidaan, jotta mahdolliset häiriöt saadaan poistettua nopeasti.

Tapahtumasta lisää: www.rukanordic.com

Lisätiedot

Radiotarkastusasiantuntija Olli Koskeno, p. 0295 390 449

Radiotarkastusasiantuntija Jouni Kultanen, p. 0295 390 450

Asiasanat: Taajuudet , Radiolaite , Valvonta , Uutiset

LinkedIn Print