Viestintävirasto on huolestunut Soneran lyhyellä aikavälillä toistuneista vioista

Julkaistu 25.09.2015

Soneran palveluissa on viime aikoina esiintynyt useampia merkittäviä häiriötilanteita: viimeisimpänä tänään 2G-verkossa. Vuositasolla häiriötilanteiden määrä ei ole poikkeava mutta Viestintävirasto on huolestunut lyhyen aikavälin kehityksestä. Virastolla on käynnissä tarkempi selvitys tämän vuoden häiriöistä ja niiden syistä.

Elokuun lopussa Soneran palveluissa oli lyhyen ajan sisällä kaksi erityisen laajavaikutteista vikatilannetta, joiden jälkeen Viestintävirasto käynnisti perusteellisen selvityksen kaikista tänä vuonna Soneran verkoissa ja palveluissa olleista merkittävistä häiriöistä.

Viestintävirasto on saanut Soneralta raportit alkuvuoden merkittävistä häiriöistä ja niiden perusteella virasto on havainnut lisäselvitettäviä kysymyksiä, jotka koskevat häiriötilanteiden syitä ja häiriönhallintaa, viestintäverkkojen ja -palvelujen varmistamista eli esimerkiksi verkon osien rakenteellista toteutusta sekä virastolle häiriöistä ilmoittamista. "Vastauksen saamiseksi avoinna oleviin kysymyksiin ja toiminnan kehittämiseksi Viestintävirasto käy seuraavaksi läpi häiriötilanteet ja niihin liittyvät lisäselvitettävät asiat Soneran kanssa. Tämän jälkeen Viestintävirasto arvioi mahdollisia jatkotoimenpiteitään", kertoo Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka.

Lisätietoja:

Päällikkö Jarkko Saarimäki, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, p. 0295 390 576

Erityisasiantuntija Heidi Kivekäs, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, p. 0295 390 525

Asiasanat: Internet , Puhelin , Taajuudet , Verkot , Viat ja häiriöt , Uutiset

LinkedIn Print