Viestintävirasto selvittää matkapuhelinten kuuluvuusongelmia Pohjois-Suomessa

Julkaistu 22.12.2015

Viestintävirasto on saanut useita yhteydenottoja puhelinkuuluvuuden ongelmista Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla alueilta, joilla Suomen Yhteisverkko Oy on rakentanut matkaviestinverkkoja vuonna 2015. Viestintävirasto pyytää asiakkaita edelleen ilmoittamaan, mikäli matkaviestinverkon kuuluvuus on heikentynyt vuoden 2015 aikana.

TeliaSonera Finland Oyj:n ja DNA Oy:n yhdessä omistama Suomen Yhteisverkko Oy on tämän vuoden aikana ottanut käyttöön 4G-verkkoa sekä yhdistänyt TeliaSoneran ja DNA:n GSM- ja UMTS-verkkoja Pohjois-Suomessa. Viestintävirasto on pyytänyt TeliaSoneralta ja DNA:lta selvitystä siitä, miten verkon rakentaminen on vaikuttanut matkapuhelinpalveluiden toimivuuteen kyseisillä alueilla.

TeliaSoneran ja DNA:n GSM-verkkojen on toimilupien mukaisesti katettava 99 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Viestintäviraston selvityspyynnön mukaan operaattoreiden on selvitettävä, miten ne ovat varmistaneet puhepalveluiden toimivuuden matkaviestinverkkojen muutoksista huolimatta. Operaattoreilta on pyydetty myös selvitystä siitä, miten ne yhteisverkon rakentamisen myötä varmistavat hätäpuheluiden varmistusvaatimusten toteutumisen harvaanasutuilla alueilla.

Viestintävirasto muistuttaa operaattoreita siitä, että jokaisella on oikeus toimivaan puhelinyhteyteen ja laajakaistaan kotonaan ja yrityksen vakinaisessa toimipaikassa. Selvityspyynnössä kysytään TeliaSoneralta, miten se on turvannut toimivat puhelin- ja laajakaistayhteydet niillä alueilla, joilla se on nimetty niin sanotuksi yleispalveluvelvolliseksi yritykseksi.

Viestintävirasto kerää edelleen tietoa Suomen Yhteisverkon verkon rakentamisen aiheuttamista mahdollisista kuuluvuusongelmista. Tiedot pyydetään lähettämään Viestintävirastoon yhteydenottolomakkeen kautta.

Lisätietoja antaa:

Erityisasiantuntija Mari Österberg, puh. 0295 390 545

Asiasanat: Internet , Puhelin , Hätäliikenne , Kuuluvuus , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Teleyritys , Viat ja häiriöt , Uutiset

LinkedIn Print