Viestintävirasto valvoo taajuuksien käyttöä Kontiolahden MM-kisoissa sekä Salpausselän kisoissa

Julkaistu 03.03.2015

Viestintävirasto varmistaa toimivat taajuudet Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisoissa 4.-15.3. sekä perinteikkäissä Salpausselän kisoissa Lahdessa 6.-8.3.2015. Viestintävirasto on mukana molempien tapahtumien ennakkojärjestelyissä sekä paikan päällä kisoissa valvomassa taajuuksien käyttöä, jotta niin tapahtumanjärjestäjille, joukkueille kuin mediallekin voidaan taata häiriöttömät yhteydet.

Viestintävirasto suunnittelee ennakkoon kisojen aikaiset taajuudet ja myöntää käytettäville laitteille radioluvat. Viestintäviraston asiantuntijat tarkastavat kaikki tapahtuma-alueelle tuotavat radiolaitteet ja niiden radioluvat, jotta laitteiden voidaan varmistaa toimivan oikeilla taajuuksilla. Tapahtumien aikana taajuuksien käyttöä monitoroidaan mahdollisten häiriöiden nopeaksi poistamiseksi.

Kansainvälisissä urheilutapahtumissa on paljon taajuuksien käyttäjiä. Urheilujoukkueet käyttävät radiopuhelimia joukkueen sisäiseen viestintään, kun taas media käyttää taajuuksia esimerkiksi ohjelmien tuottamiseen ja tv-kuvan siirtoon. Viestintävirasto ohjaa ja valvoo näiden taajuuksien käyttöä, jotta kaikkien käyttäjien yhteydet toimisivat mahdollisimman hyvin. Näin varmistetaan että tapahtuma toteutuu sujuvasti ja tv-kuvat välittyvät kotisohville.

Lue lisää tapahtumista:

Kontiolahti Biathlon 2015

Salpausselän kisat / Lahti Ski Games


Lisätiedot

Kontiolahti Biathlon 2015:
radiotarkastusasiantuntija Jouni Kultanen, p. 0295 390 450

Salpausselän kisat / Lahti Ski Games:
radiotarkastusasiantuntija Olli Koskeno, p. 0295 390 449

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Radiolaite , Valvonta , Uutiset

LinkedIn Print