Aalto-yliopistolle ja Ericssonille taajuusluvat 5G-tutkimus- ja kehityskäyttöön

Julkaistu 22.02.2016

Viestintävirasto on myöntänyt Aalto-yliopiston Tieto- ja tietoverkkotekniikan laitokselle sekä Oy L M Ericsson AB:lle radioluvat 5G:n tuotekehitykseen, tutkimukseen ja testaukseen. Testiluvat on myönnetty 3,5 GHz:n taajuusalueelle Otaniemeen Espooseen ja 15 GHz:n taajuusalueelle Kirkkonummen Jorvakseen.

Aalto-yliopiston testilupa mahdollistaa Tekesin rahoittaman TAKE5-testiverkko tutkimushankkeen (5th Evolution Take of Wireless Communication Networks) radiolähettimien käytön Otaniemessä. Ericssonin tutkimus keskittyy korkeampien taajuusalueiden ja leveämpien kanavanleveyksien hyödyntämiseen Jorvaksessa.

5G on yksi digitalisaation veturi, sillä 5G-verkkoja käyttävät perinteisten matkaviestinverkkojen käyttäjäryhmien lisäksi teollisuuden ja liikenteen erilaiset järjestelmät ja sovellukset. Viestintävirasto tukee 5G-teknologian tutkimus- ja kehitystyötä Suomessa myöntämällä testilupia suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille, tutkimus- ja oppilaitoksille. Testikäytön mahdollistaminen on tärkeää, jotta Suomi pysyy matkaviestinteknologian kehityksen kärkimaana maailmassa.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Jan Engelberg, Viestintävirasto, p. 0295 390 438

Viestintäjohtaja Milla Nummenpää, Oy L M Ericsson Ab, p. 044 299 2556 milla.nummenpaa@ericsson.com

Aalto-yliopisto, Kalle Ruttik, Kalle.Ruttik@aalto.fi

Asiasanat: Internet , Puhelin , Taajuudet , Uutiset

LinkedIn Print