Fi-verkkotunnuksissa muutoksia ison maailman malliin

Julkaistu 22.08.2016

Fi-verkkotunnuksissa otetaan 5.9.2016 käyttöön yleisesti maailmalla käytössä oleva ns. välittäjämalli. Tämän jälkeen fi-verkkotunnus ja kaikki niihin liittyvät palvelut hankitaan omalta verkkotunnusvälittäjältä. Fi-verkkotunnusten uudet, edullisemmat hinnat tulevat voimaan samaan aikaan.

Fi-verkkotunnuksissa otetaan 5.9.2016 käyttöön kansainvälinen välittäjämalli, joka selkeyttää Viestintäviraston ja verkkotunnusvälittäjien rooleja. Uuden toimintamallin myötä fi-verkkotunnus ja kaikki verkkotunnuksiin liittyvät palvelut hankitaan omalta verkkotunnusvälittäjältä.

Uuteen toimintamalliin siirtymisen jälkeen

jokaisella fi-verkkotunnuksen käyttäjällä pitää olla välittäjä, joka hallinnoi verkkotunnuksia käyttäjän puolesta

välittäjät tarjoavat kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut, kuten hakeminen, uusiminen, siirtäminen, välittäjän vaihtaminen, irtisanominen ja tietojen päivittäminen

fi-verkkotunnusten haku vapautuu, kun rajoitukset hakijan kotipaikan ja iän osalta poistuvat. Hakijan osoite voi olla missä päin maailmaa tahansa ja hakijalta ei enää vaadita vähintään 15 vuoden ikää.

myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat saada fi-verkkotunnuksen käyttöönsä

etu- ja sukunimiyhdistelmät ovat vapaasti kaikkien haettavissa.

"Viestintävirasto vastaa edelleen fi-verkkotunnusten teknisestä toimivuudesta, verkkotunnusrekisteristä ja takaa verkkotunnustoiminnan korkean laadun valvomalla välittäjien toimintaa", kertoo fi-verkkotunnukset-ryhmän päällikkö Juhani Juselius. "Muutoksella ei myöskään ole vaikutusta suomalaisten rekisteröityjen toiminimien ja tavaramerkkien nauttimaan suojaan fi-verkkotunnuksissa", lisää Juselius.

Fi-verkkotunnusten hinnat entistä edullisemmat

Fi-verkkotunnusten hintauudistus tulee voimaan 5.9.2016. Liikenne- ja viestintäministeriö on vahvistanut fi-verkkotunnusten hinnat seuraaviksi:

- 1 vuosi 9 euroa

- 2 vuotta 18 euroa

- 3 vuotta 27 euroa

- 4 vuotta 36 euroa

- 5 vuotta 45 euroa.

Lisätietoa fi-verkkotunnusten uudistuksesta

Lisätietoja:

Päällikkö Juhani Juselius, p. 0295 390 492

Asiasanat: Internet , Tietoturva , Fi-juuri , Hinnat , Nimipalvelimet , Verkkotunnukset , Verkkotunnusjärjestelmä , Verkkotunnusrekisteri , Uutiset

LinkedIn Print