Fi-verkkotunnusjärjestelmä suljetaan 2.9. klo 16.15 − uusi, vain verkkotunnusvälittäjille tarkoitettu järjestelmä, avataan 5.9. klo 10.00

Julkaistu 31.08.2016

Fi-verkkotunnusjärjestelmä ja kaikki siihen liittyvät käyttäjätunnukset suljetaan perjantaina 2.9. klo 16.15 koko viikonlopuksi. Fi-verkkotunnuksissa otetaan 5.9.2016 käyttöön ns. välittäjämalli, jossa kaikki verkkotunnukseen liittyvät palvelut saa jatkossa vain omalta verkkotunnusvälittäjältä. Toimintamallimuutos ei vaikuta verkkotunnuksen normaaliin voimassaoloaikaan.

Nykyisessä fi-verkkotunnusjärjestelmässä ei voi tehdä mitään muutoksia perjantain 2.9. klo 16.15 - maanantain 5.9. klo 10.00 välisenä aikana. Uusi, vain verkkotunnusvälittäjille tarkoitettu järjestelmä, avataan maanantaina 5.9.2016 klo 10.00.

Verkkotunnukseen liittyvät palvelut saat jatkossa verkkotunnusvälittäjältä

Fi-verkkotunnukset ja kaikki niihin liittyvät palvelut hankitaan 5.9.2016 lähtien omalta verkkotunnusvälittäjältä. Kaikissa fi-verkkotunnukseen liittyvissä asioissa otetaan aina yhteyttä suoraan omaan verkkotunnusvälittäjään, ei enää Viestintävirastoon. Viestintävirasto vastaa edelleen fi-verkkotunnusten teknisestä toimivuudesta ja takaa verkkotunnustoiminnan korkean laadun valvomalla välittäjien toimintaa.

Verkkotunnukset vapautuvat kaikkien haettavaksi

Uudistuksen myötä kuka tahansa voi vapaasti hakea fi-päätteisiä verkkotunnuksia. Samalla poistuu oikeus omasta nimestä muodostettuun verkkotunnukseen. Etu- ja sukunimen yhdistelmästä muodostettavia verkkotunnuksia voi siten hakea jatkossa vapaasti.

Lisätietoja fi-uudistuksesta

Lisätietoja:

Päällikkö Juhani Juselius, p. 0295 390 492

Asiasanat: Internet , Fi-juuri , Verkkotunnukset , Verkkotunnusjärjestelmä , Verkkotunnusrekisteri , Välittäjä , Uutiset

LinkedIn Print