Osoita kykysi tietoturvahaasteessa!

Julkaistu 28.09.2016

Siellä missä on ohjelmistoja, on myös tietoturvahaavoittuvuuksia. Viestintävirasto haluaa Tietoturvahaasteen avulla edistää ohjelmistotarjoajien ja ohjelmistohaavoittuvuuksia löytäneiden yhteistyötä. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia huippuosaajia erityisesti elinkeinoelämän tarpeisiin.

Viestintävirasto järjestää tietoturvasta kiinnostuneille Tietoturvahaaste-kilpailun, jossa etsitään aidoista ohjelmistoista haavoittuvuuksia ja ratkotaan tietoturva-aiheisia tehtäviä haasteisiin piilotettujen vihjeiden avulla. Osallistujat selvittävät asteittain vaikeutuvia tehtäviä ja parhaiten menestyneet palkitaan. Omalle osaamiselle saadun kansallisen näkyvyyden lisäksi palkintona on muun muassa rahaa ja mahdollisuus kesätyöpaikkaan Viestintävirastossa.

Osallistu haasteeseen sivulla www.tietoturvahaaste.fi

Tietoturvahaaste on yksi kansallisen tietoturvallisuusstrategian toimenpiteistä. "Tavoitteenamme on tukea erityisesti nuorten tietoturvaosaajien löytämistä ja heidän verkostoitumistaan positiivisten haasteiden parissa", toteaa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki. "Haaste uusitaan myös tulevina vuosina. Parhaassa tapauksessa sen ympärille muodostuu tietoturvan huippuosaajista koostuva osaamisyhteisö."

Yhtenä Viestintäviraston kumppanina Tietoturvahaasteessa on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. "Trafi on yksi Suomen suurimmista rekisteriviranomaisista ja haluamme suojata mahdollisimman hyvin omistamamme tiedot. Sen takia panostamme tietoturvaan ja osallistumalla Hackathon-tapahtumaan saamme entistä paremman kuvan tietoturvamme tasosta", kertoo Trafin osastopäällikkö Heidi Rantanen.

Tietoturvahaaste

Tietoturvahaaste käydään kolmessa osassa. Esikarsintavaihe ja semifinaali käydään verkossa. Esikarsinta on juuri avautunut ja se kestää 16.10.2016 saakka. Kymmenen parasta tiimiä pääsee jatkamaan lisätehtävien parissa semifinaaliin, joka käydään loka-marraskuussa. Näistä viisi parasta tiimiä jatkaa 25. - 27.11.2016 Junction Hackathon -tapahtumassa käytävään finaaliin.

Twitteristä löydät haasteen #tietoturvahaaste-aihetunnisteella.

Tietoturvahaaste kuuluu Junction Hackathon -tapahtumaan, joka kokoa marraskuun lopussa yhteen arviolta tuhat ohjelmoijaa ympäri maailmaa.


Lisätietoa

Jarkko Saarimäki, p. 0295390576, johtaja Viestintävirasto

Lue lisää Tietoturvahaasteesta

Lue lisää Junction Hackathonista

Asiasanat: Tietoturva , Esineiden internet IoT , Haavoittuvuuskoordinointi , Kyberturvallisuus , NCSC-FI , Tilaisuudet , Uutiset

LinkedIn Print