Sevettijärven postitoimipaikan lakkauttaminen ei riko postilakia

Julkaistu 07.06.2016

Viestintävirasto on antanut päätöksen Inarin kunnan Sevettijärven ja Näätämön alueen asukkaiden asiointimatkasta Inarin kirkonkylän postitoimipisteeseen. Viestintäviraston päätöksen mukaan asiointimatka on postilain mukainen.

Päätöksessä on otettu huomioon alueen väestötiheys ja pinta-ala, alueella ilmenevät asiointitarpeet, palveluiden sijainti yleensä ja muut paikalliset olosuhteet. Postin toimipiste sijaitsee Inarin kirkonkylällä, mikä on alueen lähin palvelukeskittymä. Inarin kirkonkylällä sijaitsevat mm. kirjasto, apteekin palvelupiste ja pankkiautomaatti.

Päätökseen vaikuttavat myös muut tarjolla olevat postipalvelumuodot. Sevettijärven ja Näätämön asukkaat saavat halutessaan noudettavat lähetykset maksutta kotiin kannettuina. Valmiiksi maksetut kirje- ja pakettilähetykset voi lähettää omasta postilaatikosta.

Valtioneuvoston asetus postin toimipisteiden sijoittamisesta määrittelee vaatimukset postitoimipisteiden valtakunnallisesta kattavuudesta ja sijoittelusta. Asetuksen mukaan toimipisteet on sijoitettava alueen muiden tavanomaisesti käytettävien palveluiden yhteyteen tai muutoin huolehdittava siitä, että toimipisteet ovat helposti saavutettavissa. Asetuksen mukaan asiointimatkaa on pidettävä kohtuullisena, jos se vastaa tavanomaisen asiointimatkan pituutta muihin palveluihin toimipisteen tosiasiallisella asiointialueella. Asetuksen perusteluiden mukaan tavanomaista asiointimatkaa arvioidaan suhteessa palvelukeskuksiin. Yksittäinen kioski tai päivittäistavarakauppa ei vielä muodosta tällaista palvelukeskusta.

Päätös asiointimatkan kohtuullisuudesta postitoimipisteeseen Inarin kunnan Sevettijärven ja Näätämön alueella

Postilaki

Valtioneuvoston asetus:

Lisätietoja

Päällikkö Merja Saari, p. 0295 390 541


Asiasanat: Posti , Kirje , Paketti , Postinjakelu , Uutiset

LinkedIn Print