Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnuspalkinto kahdelle nuorelle tietoturvan edistäjille - Jarkko Saarimäki kertoo blogissaan vierailusta

Julkaistu 12.08.2016

Viestintävirasto sai vieraakseen Instagram-haavoittuvuuden keväällä löytäneen Janin perheineen. Perheen pojille myönnettiin Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnuspalkinto, joka jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Johtaja Jarkko Saarimäki isännöi perheen vierailua, jonka aikana esiteltiin sekä Viestintäviraston toimintaa että kerrottiin tietoturva-asiantuntijan tehtävistä ja käytössä olevista työkaluista.

Tilaisuuden päätteeksi perheen pojille, Janille ja Tonille, myönnettiin Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuspalkinto, joka jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Virasto huomioi tietoturvan saralla kunnostautuneita ihmisiä tai organisaatioita, jotka ovat toiminnallaan edistäneet tietoturvallisuutta ja joiden toimintamallin toivotaan leviävän yleiseksi hyväksi käytännöksi.

Palkinto myönnettiin pojille, koska he ovat esimerkillisesti jo nuorena harrastuksessaan huomioineet tietoturvan ja ilmoittaneet vastuullisesti haavoittuvuuslöydöksestä ohjelmiston ylläpitäjälle. "On tärkeää rohkaista muitakin nuoria tietoturvan pariin Janin ja Tonin kaltaisten positiivisten esimerkkien avulla, sillä liian usein nuoret nousevat julkisuudessa esiin esimerkiksi palvelunestohyökkäysten ja muiden verkkorikosten tekijöinä", kertoo Jarkko Saarimäki.

Lue blogikirjoitus

Asiasanat: Internet , Tietoturva , Haavoittuvuuskoordinointi , Kyberturvallisuus , Uutiset

LinkedIn Print