Uudella taajuusalueella lisää luotettavuutta ja nopeutta langattomalle laajakaistalle - testaus 700 MHz:n taajuuksilla alkoi Oulussa

Suomi ottaa ensimmäisenä maana Euroopassa 700 MHz:n taajuusalueen langattoman laajakaistan (4G) kaupalliseen käyttöön vuoden 2017 alussa. Aiemmin taajuusaluetta käytettiin televisiotoiminnassa. Kaupalliseen toimintaan tähtäävät 700 MHz:n testit aidossa käyttöympäristössä aloitti Elisa Oyj Oulussa. Viestintäviraston mahdollistama testitoiminta tuottaa arvokasta tietoa taajuusalueen kaupallista käyttöönottoa varten.

700 MHz:n siirto langattomalle laajakaistalle osoittaa, että Suomi kulkee langattoman laajakaistan kehityksen kärjessä. Olemme myös mobiilidatan suurkuluttajia ja käytämme sitä eniten maailmassa henkeä kohden.

4G-tekniikka 700 MHz:lla mahdollistaa yhä laadukkaammat ja luotettavammat nopeat datayhteydet kuluttajille myös taajamien ulkopuolella. Uuden taajuusalueen käyttöönotto parantaa mobiiliverkkojen peittoa ja lisää kapasiteettia. Taajuusaluetta voidaan käyttää kustannustehokkaasti langattoman laajakaistan rakentamiseen.

Viestintävirasto tekee tiivistä yhteistyötä teleyritysten ja muiden toimijoiden kanssa sekä tukee ja edistää innovaatiotoimintaa ja digitalisaatiota Suomessa myöntämällä testilupia suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille, tutkimus- ja oppilaitoksille sekä yhteisöille. Viestintävirasto mahdollistaa uusien tekniikoiden ja taajuusalueiden testaamisen joustavasti ja nopeasti Suomessa.

Elisa testaa aidossa ympäristössä

Testauksia on aiemmin tehty tuotekehitys- ja tutkimusympäristöissä, mutta Elisa testaa nyt ensimmäistä kertaa 700 MHz:n 4G-tekniikkaa aidossa käyttöympäristössä laajemmalla maantieteellisellä alueella ja useilla laitteilla.

Huutokauppa 700 MHz taajuuksien myöntämiseksi langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön järjestetään vuoden 2016 aikana.

Lisätietoja

Mobiiliverkot-ryhmän päällikkö Petri Lehikoinen p. 0295 390 453

Korjattu 31.5.2016: Huutokauppa järjestetään vuoden 2016 aikana, ei vuonna 2017.


Elisa Oyj:n tiedote: Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa: Elisa testasi 700 megahertsin taajuutta


Asiasanat: Taajuudet , Laajakaista , Mobiililaajakaista , Uutiset

LinkedIn Print