Viestintävirasto Asta Rakentaja -messuilla – asiaa television antenniverkon muutoksista

Julkaistu 02.02.2016

Viestintävirasto osallistuu Asta Rakentaja -messuille 5. - 7.2.2016 Tampereella. Viestintäviraston osastolla A 429 on asiaa antennitelevisioverkon muutoksista ja siitä, mitä isännöitsijöiltä, taloyhtiöiltä ja television katsojilta edellytetään.

Yhteisantennikiinteistöissä vaadittavat toimenpiteet

Television antenniverkossa tehtävät koko maan kattavat taajuusmuutokset jatkuvat vuonna 2016. Ne edellyttävät muutoksia myös antennijärjestelmiin niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Taajuusmuutosten vuoksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä uudelleen. Mikäli antennijärjestelmää ei ole pitkään aikaan kunnostettu, on päävahvistin uusittava, jotta viritys voidaan tehdä. Taloyhtiöiden asukkaiden on tämän jälkeen tehtävä uudelleen television tai digiboksin kanavahaku.

Isännöitsijöiden on syytä sopia muutostöistä hyvissä ajoin paikallisen antenniurakoitsijan kanssa töiden ruuhkautumisen välttämiseksi.

Omakotitaloissa ei pääsääntöisesti tarvita antennimuutoksia, vaan niissä riittää kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutokset on alueella tehty.

Taajuusmuutosten aikataulu on osoitteessa www.taajuusmuutos.fi.

Radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas Viestintävirastosta pitää antennitelevisioverkon muutoksista tietoiskun ohjelmalavalla perjantaina 5.2.2016 klo 13.30. Tervetuloa kuuntelemaan!

Asta Rakentaja -messut on rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja asumisen messutapahtuma, joka järjestetään 5.-7.2.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Katso myös

Video antennitelevisioverkon muutoksista

Lisätietoja

Projektikoordinaattori Tiina Aaltonen, p. 0295 390 526

Asiasanat: Taajuudet , Televisio , Antennitelevisio , Tilaisuudet , Uutiset

LinkedIn Print