Viestintävirastolta kansallisen suojaustason III hyväksyntä Insta SafeLink VPN-salausratkaisulle

Julkaistu 30.03.2016

Viranomaisille ja turvakriittisille yrityksille suunnatun Insta SafeLink VPN-salausratkaisun avulla turvaluokiteltua aineistoa käsittelevät organisaatiot kuten valtionhallinto ja viranomaiset sekä niiden kanssa asioivat tahot voivat siirtää ST III ja ST IV -tasoille luokiteltua aineistoa tietoliikenneverkoissa. Ratkaisua käytetään myös suojaamaan operatiivisia järjestelmiä, joiden tietoturva ja toimintavarmuus ovat kriittisen tärkeitä.

29.2.2016 myönnetty hyväksyntä koskee Insta SafeLink VPN-salausratkaisun viidettä järjestelmäversiota 3.2A tietoliikenteen suojaukseen kansalliselle suojaustasolle III (ST III) asti. Uuden version tärkein ominaisuus on salauslaitteiden kahdennuksen hot standby -toiminto, joka häiriötilanteessa siirtää tietoliikenteen salauksen välittömästi kahdentavalle laitteelle. Toiminto varmistaa keskeytymättömän liikennöinnin esimerkiksi sähkökatkosten ja muiden erikoistilanteiden yhteydessä. Toiminnallisuus mahdollistaa myös ylläpidon verkossa ilman käyttökatkoja. Näillä ominaisuuksilla parannetaan entisestään tiedon saatavuutta toimintavarmuudeltaan kriittisissä ympäristöissä.

Viestintävirasto vastaa turvaluokitellun aineiston sähköiseen tiedonsiirtoon ja -käsittelyyn liittyvistä turvallisuusasioista. Viestintävirasto ylläpitää listaa salaustuotteista, jotka on hyväksytty kansainvälisen turvallisuusluokitellun tiedon suojaamiseksi Suomessa.

Luettelo hyväksytyistä ratkaisuista [pdf, 763 KB]

Lue lisää Insta SafeLinkistä

Lisätiedot

Kyberturvallisuuskeskuksen päällikkö, Aki Tauriainen p. 0295390579


Asiasanat: Tietoturva , Kyberturvallisuus , Salaus , Tietosuoja , Verkot , Uutiset

LinkedIn