Viestintävirasto ohjaa ja valvoo taajuuksien käyttöä Salpausselän kisoissa

Julkaistu 17.02.2016

Viestintävirasto varmistaa toimivat taajuudet perinteikkäissä Salpausselän kisoissa Lahdessa 17.-21.2.2016. Viestintävirasto on mukana tapahtuman ennakkojärjestelyissä sekä paikan päällä kisoissa valvomassa taajuuksien käyttöä, jotta niin tapahtumanjärjestäjille, joukkueille kuin mediallekin voidaan taata häiriöttömät yhteydet.

Kansainvälisissä urheilutapahtumissa on useita taajuuksien käyttäjiä. Urheilujoukkueet käyttävät radiopuhelimia joukkueen sisäiseen viestintään, ja median edustajat käyttävät taajuuksia esimerkiksi ohjelmien tuottamiseen ja televisiokuvan siirtoon. Viestintävirasto suunnittelee ennakkoon kisojen aikaiset taajuudet ja myöntää radioluvat kisoissa käytettäville laitteille. Taajuussuunnittelulla ja kisojen aikaisella valvonnalla varmistetaan taajuuksien toimivuus ja häiriöttömät viestintäyhteydet niin tapahtumajärjestäjille kuin medialle.

Viestintäviraston asiantuntijat tarkastavat tapahtuma-alueelle tuotavat radiolaitteet ja niiden radioluvat, jotta voidaan varmistaa, että ne toimivat oikeilla taajuuksilla. Tapahtumien aikana taajuuksien käyttöä monitoroidaan, jotta mahdolliset häiriöt saadaan poistettua nopeasti.

Lue lisää tapahtumista:

Salpausselän kisat / Lahti Ski Games

Lisätiedot

Radiotarkastusasiantuntija Jouni Kultanen, p. 0295 390 450

Radiotarkastusasiantuntija Jukka Pihonen, p. 0295 390 628


Asiasanat: Radio , Taajuudet , Radiolaite , Valvonta , Uutiset

LinkedIn Print