Viestintävirasto selvittää Elisan roaming-hinnoittelun

Julkaistu 18.03.2016

Elisa on ilmoittanut rajoittavansa 30. huhtikuuta alkaen asiakkaidensa liittymien tiedonsiirtopalvelun nopeutta ulkomailla. Viestintävirasto selvittää asiaa ja varmistaa, että myös Elisa noudattaa niin kotimaista lainsäädäntöä kuin verkkovierailusta annettua EU-asetusta.

"Yleisesti tämänsuuntaista kehitystä ja tiedonsiirtonopeuksien rajoittamista ei voi pitää suotavana. Tarvittaessa Viestintävirasto estää Elisan esittämän muutoksen", toteaa johtaja Johanna Juusela.

Televiestinnän sisämarkkinoita koskevan asetuksen myötä 30. huhtikuuta tulee voimaan uudet EU:n aluetta koskevat enimmäishinnat ulkomailla soitetuille ja vastaanotetuille puheluille, lähetetyille tekstiviesteille ja käytetyille mobiilidatapalveluille. Viestintävirasto vastaa kansallisesti televiestinnän sisämarkkinoita koskevan asetuksen toimeenpanosta. Lisätietoa enimmäishintamuutoksesta

Lisätietoja

Tekninen toimivuus -ryhmän päällikkö Jukka-Pekka Juutinen, p. 0295 390 523

Päivitys klo 13.25: tarkennettu ingressissä teksti "Euroopan komission verkkovierailusta annettua asetusta" muotoon "verkkovierailusta annettua EU-asetusta"

Asiasanat: Puhelin , Matkapuhelin , Mobiililaajakaista , Verkkovierailu , Uutiset

LinkedIn Print