Viestintävirasto siirsi neljää paikkakuntaa koskevat radion ohjelmistotoimilupahakemukset valtioneuvostolle

Julkaistu 09.02.2016

Viestintäviraston järjestämällä radion ohjelmistotoimilupien hakukierroksella neljän paikkakunnan taajuuksiin kohdistui enemmän toimilupahakemuksia kuin niillä oli vapaita taajuuksia. Nämä hakemukset on siirretty valtioneuvoston ratkaistaviksi.

Viestintävirastoon saapui tammikuun lopussa päättyneellä hakukierroksella 19 toimilupahakemusta. Näistä 16 siirrettiin kokonaisuudessaan valtioneuvoston ratkaistaviksi. Lisäksi yksi hakemus siirrettiin osittain valtioneuvostolle niiden neljän paikkakunnan taajuuksien osalta, joilla taajuuksia oli vähemmän kuin hakijoita. Hakijoiden määrä ylitti vapaiden taajuuksien määrän Helsingin lisäksi Kankaanpäähän, Lahteen sekä Mänttä-Vilppulaan/Jämsään koordinoiduilla taajuuksilla.

Viestintävirasto on ilmoittanut siirrosta hakijoille ja päättänyt siirtyneiden toimilupahakemusten käsittelyn. Viestintävirasto myöntää kuitenkin toimiluvat niillä paikkakunnilla, joilla taajuuksia on tarjolla kaikille hakijoille.

Viestintävirasto antaa omat toimiluparatkaisunsa samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

Katso myös

Viestintäviraston 3.2.2016 julkaisema uutinen: Radion ohjelmistotoimilupien toinen hakukierros on päättynyt – Helsinkiin 13 hakijaa

Lisätiedot

Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

Päällikkö Markus Mettälä, p. 0295 390 439

Radioverkkoasiantuntija Kari Hautala (tekniset tiedustelut), p. 0295 390 593

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi (ilman ääkkösiä)

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Toimiluvat , Uutiset

LinkedIn Print