Viestintävirasto Taloyhtiö 2016 -tapahtumassa – asiaa television antenniverkon muutoksista

Julkaistu 04.04.2016

Viestintävirasto osallistuu Taloyhtiö 2016 -tapahtumaan keskiviikkona 6.4.2016 Messukeskuksen Kokoustamossa Helsingissä. Viestintäviraston osastolla 33 on asiaa antennitelevisioverkon muutoksista ja siitä, mitä isännöitsijöiltä, taloyhtiöiltä ja television katsojilta edellytetään.

Yhteisantennikiinteistöissä vaadittavat toimenpiteet

Television antenniverkossa tehdään lähetystaajuusmuutoksia alueittain vuoden 2016 loppuun mennessä. Ne edellyttävät muutoksia myös antennijärjestelmiin niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Taajuusmuutosten vuoksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä uudelleen.

Mikäli antennijärjestelmää ei ole pitkään aikaan kunnostettu, on päävahvistin uusittava, jotta viritys voidaan tehdä. Taloyhtiöiden asukkaiden on tämän jälkeen tehtävä uudelleen television tai digiboksin kanavahaku.

Isännöitsijöiden on syytä sopia muutostöistä hyvissä ajoin paikallisen antenniurakoitsijan kanssa töiden ruuhkautumisen välttämiseksi.

Omakotitaloissa ei pääsääntöisesti tarvita antennimuutoksia, vaan niissä riittää kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutokset on alueella tehty. Taajuusmuutosten aikataulu on osoitteessa www.taajuusmuutos.fi.

Rekisteröidy ennakkoon tai paikanpäällä

Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen, mutta se edellyttää rekisteröitymisen kävijäksi joko ennakkoon internetissä osoitteessa www.taloyhtiotapahtuma.net tai Messukeskuksessa sisäänkäyntien yhteydessä.

Katso myös

Video antennitelevisioverkon muutoksista

Lisätietoja

Projektikoordinaattori Tiina Aaltonen, p. 0295 390 526

Asiasanat: Taajuudet , Televisio , Antennitelevisio , Uutiset

LinkedIn Print