Radion ohjelmistotoimilupien hakukierros päättyi – kaikille FM-taajuuksille riitti kiinnostusta

Julkaistu 29.09.2017 | Päivitetty 02.10.2017

Radion ohjelmistotoimilupien hakukierros päättyi maanantaina 25.9.2017. Ohjelmistotoimilupia haki määräajassa yhteensä 12 hakijaa. Jokaista vapaata FM-taajuutta haki vähintään yksi hakija. AM-taajuuksille ei tullut hakemuksia.

Hakukierroksella oli haettavana 44 taajuutta analogiseen FM-radiotoimintaan ja kolme AM-radiotoimintaan. Eniten kiinnostusta herättivät Seinäjoen taajuudet. Myös Porin, Mikkelin, Kuopion ja Joensuun taajuuksille oli paljon hakijoita. Taajuuksia haettiin sekä uusille kokonaisuuksille että täydentämään nykyisten radioiden peittoalueita. Yhteensä hakemuksia vastaanotettiin määräajassa 14.

Seuraavaksi Viestintävirasto selvittää hakemuksissa esitetyt taajuustoiveet ja jokaiselle taajuudelle määritetään toimivaltainen lupaviranomainen. Viestintävirasto myöntää toimiluvat niillä paikkakunnilla, joilla taajuuksia on tarjolla kaikille hakijoille. Jos taajuuksia ei ole riittävästi kaikille hakijoille, ohjelmistotoimilupapäätökset siirretään valtioneuvostolle. Viestintävirasto ilmoittaa siirroista hakijoille erikseen.

Lopulliset toimilupapäätökset annetaan Viestintävirastossa ja valtioneuvostossa samanaikaisesti.

Lisätiedot

lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326
päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi

Asiasanat: Radio , Taajuudet , Radiolaite , Toimiluvat , Uutiset

LinkedIn Print